Türk insanının en çok tükettiği ürünler arasında yer alan hatta moralini düzeltecek cümleler arasında "Sana çay demleyeyim mi?" sorusu ile zirveye yerleştiği konuşulan çay, fiyatı ile yine üzecek.
Artan maliyetlere karşı Haziran ayındaki yüzde 15'lik artışın ardından Temmuz ayında da direnemedi. Çay bir kez daha zamlandı.
Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın haberine göre, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 3,5 oranında zam yaptı.

Geçtiğimiz haziran ayında yüzde 15’lik zamla gündeme gelen kuru çay, temmuz ayıyla birlikte yeniden zamlanarak artan maliyet baskısını raflara taşımış oldu. Yeni fiyat artışının gerekçesi olarak yaş çay alım fiyatındaki yükselişin yanı sıra işçilik ve işletme maliyetlerindeki artış gösteriliyor.
Sektör kaynakları, bu artışın yalnızca haziran ve temmuz ayıyla sınırlı kalmayabileceğine dikkat çekiyor. Ağustos ve takip eden aylarda da benzer oranlarda artışların yaşanabileceği ifade ediliyor.

Gelen değerlendirmelere göre kuru çay fiyatlarına yönelik zamların yıl sonuna kadar düzenli aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Tüketiciler yeni fiyat etiketlerini market raflarında görmeye başlarken, sektör temsilcileri hammadde ve üretim maliyetleri kontrol altına alınmadıkça çay fiyatlarında istikrarın sağlanmasının zor olacağını belirtiyor.
Yapılan fiyat artışı ile 1 Ağustos'tan itibaren raftaki fiyatlar değişti. Zammın ardından ÇAYKUR 'kuru çay' fiyatları şu şekilde değişti:
Çaykur Tiryaki 1000 gr: Eski fiyatı 204,47 TL iken, yeni fiyatı 211,63 TL oldu.
Kamelya 1000 gr: Eski fiyatı 200,55 TL'den 207,57 TL'ye yükseldi.
Rize Turist 1000 gr: Eski fiyatı 208,74 TL olan ürünün yeni fiyatı 216,05 TL olarak belirlendi.
Çaykur Filiz 1000 gr: 223,85 TL olan eski fiyatı, 231,68 TL'ye çıktı.
Kamelya 500 gr: 101,32 TL'den 104,87 TL'ye güncellendi.
Rize Turist 500 gr: Eski fiyatı 105,45 TL iken, yeni fiyatı 109,13 TL oldu.
Çaykur Filiz 500 gr: 113,48 TL'den 117,44 TL'ye yükseldi.
Yeni fiyatlar bugünden itibaren tüm market raflarında geçerli olacak.
Erdoğan’ın mitinginde ‘İsrail ile ticaret utancı sonlandırılsın’ pankartı apar topar kaldırıldı!57 izlenme
Cezaevleriyle ilgili flaş iddia: 55 bin hükümlüye tahliye yolu38 izlenme
‘Her şey çok güzel olacak’ diyen kütüphaneci, bodrum kattaki depoya sürüldü!157 izlenme
Eski Bakan Akar’ın kızının diploması ne olacak?44 izlenme
Hatay'da arama kurtarma çalışmaları işte böyle yürütülüyor: Kamera ışıkları kapatılınca ortaya çıktı55 izlenme
AKP'de kan kaybı CHP'de rekor! İşte partilerin yeni üye sayıları34 izlenme
İsrailli bir kadın asker operasyona çıkmadan önce TikTok'tan yaptığı paylaşım ile birliğin konumunu açık etti52 izlenme
TÜRKŞEKER’in 25 taşınmazı daha satıldı!45 izlenme