Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda Emekçiler ile İftar programına katıldı.
Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını duyurdu. Erdoğan, "Bayramı takip eden 3 günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. 234 Nisan günleri kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacak" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:
"*Çalışanların haklarını vermek, adil bir çalışma iklimi oluşturmak için devrim niteliğinde reformlar yaptık.
*Kanuni Sultan Süleyman döneminde Hollanda Büyükelçisi'nin mektubundaki eleştirileri hatırlatarak, biz de adil bir çalışma ortamı inşa etmek için çaba sarf ettik. İşçilerin, memurların ve sendikaların haklarını iyileştirdik.
*1 Mayıs'ı emek ve dayanışma günü olarak tatil ilan ettik, iş sağlığı ve güvenliği kanunu çıkardık, sendikal hakları güçlendirdik.
*Kadınların haklarını güvence altına alarak başörtüsü yasağını kaldırdık. Kamu çalışanlarının çalışma haklarını iyileştirerek maaş artışları, disiplin affı ve diğer düzenlemelerle onların özgürlüklerini artırdık. 2025'te en düşük memur maaşını yüzde 11,54 artırarak, 2002'den bugüne yüzde 266 reel artış sağladık.
*Asgari ücretteki yüzde 30'luk artışı gelir vergisinden muaf tuttuk. Kamu kurumlarındaki alt işveren işçilerine kadro verdik, geçici işçilerin tam yıl çalışma imkanı sunduk. Gençlere yönelik programlarla üniversite öğrencilerine gelir kazandırdık ve birçok yeniliği devreye alarak çalışanları destekledik.
*2, 3 ve 4 Nisan'da kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacak. Böylece milletimiz bayramda toplam 9 günlük tatil yapma imkanına kavuşacak."
Sözcü
Haftaya yükselişle başlayan dolar yeniden 27 liranın üzerine çıktı.32 izlenme
İktidar medyası yalanla propagandaya başladı: "Özgür Özel 'din dersini zorunlu olmaktan çıkaracağız' dedi!"13 izlenme
İstanbul seçim sonuçlarında son durum ne?251 izlenme
Depremzedelere giden fazla giysiler Yemenli şirkete satılmış!41 izlenme
Emeklilerin bayram ikramiyeleri kaldırılıyor mu? SGK’dan açıklama249 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan’a köprü ve otoyol tepkisi10 izlenme
Karamollaoğlu: AKP’nin yüzde 15 kaybı var3174 izlenme
Memleket Partisi milletvekili adaylarından istifa!35 izlenme
Bartın faciasında AKP'lilerden Erdoğan'a 'kader' isyanı!
FETÖ’nün yapmak istediği tasfiye son üç YAŞ’ta yapıldı!
Tel Aviv’de KAOS hakim! İsrail’in tüm engelleme çabalarına rağmen sızan görüntülerde İran füzelerinin yarattığı yıkımın boyutu gözler önüne seriliyor
AKP bu sıcaklarda kömür dağıtmaya başladı!