Gaziantep'teki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında 18 Mayıs gecesi düzenlenen fener alayı ile başlayan kutlamalar, 19 Mayıs'ta Atatürk Anıtı'na çelen konması ve Festival Park'taki gösterilerle coşkulu bir şekilde devam etti.
Sözcü'de yer alan habere göre, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere il protokolü ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kutlamalara, yaklaşık 42 bin gencin eğitim gördüğü Gaziantep Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın'ın yerine yardımcısı Mustafa Sarıbıyık katıldı.
REKTÖR BEY KAHVALTIDA
Daha sonra Rektör Özaydın'ın kentte bulunmasına karşın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğine neden katılmadığı ortaya çıktı. Özaydın'ın Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un da katıldığı Burçpark'ta yapılan ‘Kahvaltı Programına' katıldığı anlaşıldı. Rektörün, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri yerine, kahvaltı programına katılması tepkiyle karşılandı.
ÜNİVERSİTEDE ÖSO VE IRAK BAYRAKLI HALAYA TEPKİ YAĞDI
Bu arada geçtiğimiz yılların aksine bu yıl Gaziantep Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlanmaması da tepkiyle karşılandı. 19 Mayıs günü, Suriye ve Iraklı öğrencilerin ÖSO ve Irak bayraklarını sallayarak, Arap müziği eşliğinde halay çekme görüntüleri sosyal medyada yayınlanınca da tepki yağdı.
KENDİMİ MÜLTECİ GİBİ HİSSETTİM
Bir öğrenci tepkisini, “Bugün Türkiye’nin gençlik bayramında kendi üniversitemde kendimi mülteci gibi hissettim” şeklinde dile getirdi.
Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Kendi ülkesinde kendi bayrağını dalgalandırmaktan aciz, TC devletinin bir üniversitesinde istediği gibi bayrağını sallıyor. Rektörün şu sıralar en büyük icraatı oda. Nerede 19 Mayıs'ta şanlı Türk bayrakları. Bu nasıl şuursuzluk?” diye tepki gösterdi.
Sosyal medyada bu etkinlik ve kendisine yönelik tepkilerin artması üzerine Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “GAÜN Uluslararası Gençlik Festivali uzun yıllardır Üniversitemizde her yıl coşkulu bir şekilde kutlanmaktadır. Sosyal medyada paylaşılan sadece Suriyeli öğrenciler için yapılan eğlence gerçeği yansıtmamaktadır” şeklinde açıklama yaptı.
Mehmet Y. Yılmaz: “Örtülü ödenekten 16 trilyon 518 milyar 500 milyon lira harcandı”192 izlenme
Dünyanın en kadınlarından olan kadınlar çocuk evliliklerine son vermek için güçlerini birleştireceklerini söylediler.22 izlenme
AKP'liler doların gerçek değerini açıkladı!241 izlenme
Türk-İş'ten çarpıcı rapor: "Yoksulluk sınırı asgari ücretin nerdeyse 4 katı. Açlık sınırı 13 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 43 bin TL’yi aştı"25 izlenme
Alman medyası yazdı: Binlerce Türk işçiye kapılar açılıyor30 izlenme
AKP’li eski belediye başkanına suç duyurusu: ‘Belediyenin içinden geçmiş’22 izlenme
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden isim değişikliğinde "Suriyeli ve Afgan" yanıtı38 izlenme
Katarlı bakanın sözleri basın toplantısına damga vurdu! 'Türkiye'nin yaşadığı ekonomik zorluklardan ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek istiyoruz'48 izlenme
Savcılıktan ilçeyi karıştıran 'AKP'nin tecavüz çetesi' iddiasına açıklama!
Turizmde şimdi de vize krizi: Acenteleri vurdu, tur iptalleri başladı!
Keşke bzimkilerde böyle olsa !
Türkiye'nin gerçek gündemi yürekleri yakıyor! Ayda 68 liraya geçinmeye çalışan aileye yardım eli