Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin her yıl yayımlanan faaliyet raporunda son üç dönemdir Mustafa Kemal Atatürk ve üniversitenin kurucusu İzzet Baysal’ın fotoğraflarının yer almamasına tepki gösteren eğitimciler, Rektör Mustafa Alişarlı’nın raporda Atatürk fotoğrafının bulunduğu 2. sayfada kendi fotoğrafına yer verdiğini ileri sürdü.
Cumhuriyet’ten Merve Kılıç'ın haberine göre, duruma tepki gösteren Eğitimİş Bolu İl Başkanı Erkan Korkmaz, “Atatürk ülkemizin, İzzet Baysal üniversitemizin kurucusudur. Vatandaşı olunan ülkenin kurucusunun, görev yapılan üniversitenin kurucusu ve isim sahibinin fotoğrafını kaldırarak kendi fotoğrafını koymak; milli değerleri, Bolu halkını yok saymakta” dedi.
Korkmaz, göreve geldiği günden beri üniversiteye zarar verdiğini belirttiği Alişarlı’nın görevden alınması gerektiğini söyledi. Eğitimİş Genel Başkanı Kadem Özbay ise “Alişarlı’nın yaptığı, siyasi iktidarın yıllardır sürdürdüğü Atatürk’ün izlerini silme çabasının ürünüdür. Bu saygısızlığa imza atanlar bilsinler ki; emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vermiş, diğer mazlum uluslara bağımsızlık ateşi yakmış, ulusumuzun ‘kurtarıcısı’ da ‘büyük önderi’ de Atatürk’tür” dedi.
KRT
TÜSİAD ekonomi yönetimine ateş püskürdü:'Sussak gönlümüz razı değil'12 izlenme
İsyan ettiren karar! Öldüresiye dövüldü: Şüphelilerden fazla ceza aldı24 izlenme
AKP’den CHP’ye geçen belediye şirketine haciz geldi!155 izlenme
Saraylar işletme olacak! Kafeterya açacaklar!210 izlenme
Savcılık Barış Pehlivan’ın Denetimli Serbestlik talebini reddetti37 izlenme
Otoyollarda 12 saat oyunu!95 izlenme
İş-Kur aynı aileden 21 kişiye birden iş buldu!137 izlenme
Yandaşlar 'İnce'yi canlı gördü!79 izlenme
AK Parti heyetinin HDP ziyaretine CHP'den ilk açıklama: Soyunduğunuz yerde giyinin
BioNTech’in tek bir hissesini dahi satmadı
Cumhuriyetin simgesi Sümerbank borç batağına saplandı: Atatürk kurdu, AKP döneminde bitme noktasına geldi!
Yandaş hoca ekonomik kriz dememek için 40 takla atıp lafı yine fuhuşa getirdi