KHK ile atılan akademisyeni
öğrenci olarak AÜ’ye almayan
İbiş, yatay geçişte kontenjanı
8’e çıkarınca öğrenci
oğlu Ankara Tıp’a geçti.
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev’in, dekan olmasının ardından erkek kardeşi, oğlu ve eşini aynı üniversitede işe almasının bir benzeri Ankara’da yaşandı. Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in Başkent Tıp Fakültesi 3. sınıfta okuyan oğlu Can İbiş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçiş yaptı. Bu geçiş ise başında Rektör Erkan İbiş’in olduğu Ankara Üniversitesi Yönetim organlarının kontenjanlarda ve yatay geçiş başvurularında yaptığı bazı değişikliklerle mümkün oldu. Örneğin yatay geçiş kontenjanı 4’ten 8’e yükseltilince Can İbiş, 6. sıradan geçiş yaptı.
KHK ile ihraç edilen ve LYS’ye girerek Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü kazanan Cenk Yiğiter, rektörlüğün değiştirdiği bir yönetmelik nedeniyle üniversiteye öğrenci olarak kayıt yaptıramamıştı. Cenk Yiğiter’in bu nedenle yaptığı suç duyurusu üzerine YÖK tarafından hakkında soruşturma başlatılan Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in oğlu Can İbiş, okuduğu Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yaptı.
Önceki yılda Yatay Geçiş Kontenjanı 4 olan Ankara Üniversitesi’nde bu yıl kontenjan, bizzat Rektör İbiş’in içinde olduğu üniversite senatosu tarafından 8’e çıkarıldı ve şartları da kolaylaştırıldı. Temmuz 2016’da yatay geçiş için gerekli not ortalaması da düşürüldü. Bu sayede Can İbiş, babasının rektör olduğu üniversiteye bu eğitimöğretim dönemi başında öğrenci olarak geçiş yaptı ve Ankara Tıp Fakültesi’nde okumaya başladı. Can İbiş, Yatay Geçiş Sınavı’nda 97.3 puan aldı. İbiş’in puanının yüksek olmasına karşın kontenjan 4 olarak kalsaydı, Ankara Üniversitesi’ne geçiş yapamayacaktı.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/893884/Rektor_ibis_saltanati..._Yatay_geciste_kontenjani_8_e_cikarinca_oglu_Ankara_Tip_a_gecti.html
3 ayda kapanan şirket sayısı korkuttu!55 izlenme
Protokolün detayları belli oldu: İşte kamu işçisinin alacağı zam29 izlenme
Kanal yok ama çevresinde 55 milyarlık lüks konut projesi yükseliyor37 izlenme
Üç ayda 5 bin 601 şirket kapandı21 izlenme
AKP hükümeti eknomide tarih yazıyor(!) Faizde dünya ikincisiyiz!114 izlenme
Taksim'de 'İmamoğlu' ablukası24 izlenme
Emeklilerin bayram ikramiyesi için kanun teklifi!37 izlenme
İstanbul'da tramvayda taciz iddiasına dayak23 izlenme
Ali Erbaş gitti TOGG geri geldi
Çöpten 'tarihi geçmiş et' bulduğu için sevinen teyzenin sözleri yürekleri burktu...
Flaş iddia! Merkez Bankası'nın faiz kararı sızdırıldı mı?
Böyle rant görülmedi! 128 milyon dolara devletten aldılar 775 milyon dolarla halka arz ediyorlar!