Ekonomi yönetimi yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam için 'beklenen enflasyon' formülünü masaya sürse de, vergi ve harçlarda yapılacak artışı belirleyen yeniden değerleme oranını kesinleşmiş enflasyon rakamlarına göre yapmaya devam ediyor.
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisiyle yeni yıl için yüzde 43,93 olarak belirlenen yeniden değerleme oranı, Resmi Gazete'de yayımlanarak kesinlik kazanmış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden değerleme oranını yüzde 50 oranında artırma ya da azaltma yetkisini kullanmazken, böylelikle 2025 yılında vergi, harç ve cezaların kesin tutarları da ortaya çıktı.
EN DÜŞÜK TRAFİK CEZASI 995 LİRAYA ULAŞTI
Değişiklikle birlikte yeni yılda uygulanacak trafik cezalarının listesi de ortaya çıktı. Emniyet kemeri takmamak gibi basit ihlallerde kesilecek trafik cezası 995 liraya yükselirken, kırmızı ışıkta geçmenin cezası 2 bin 169 lira, ilk kez alkollü araç kullanırken yakalanmanın cezası ise 9 bin 269 lira olacak.

PASAPORT VE EHLİYET ÜCRETLERİ KATLANARAK ARTIYOR
Uygulanan yüzde 43,93'lük zamla birlikte pasaport damga vergisi de 790 liradan 1.137 TL'ye yükselmiş oldu. Altı aylık pasaport için harç bedeli 1639 liradan 2 bin 359 liraya yükselirken, 10 yıllık pasaportlar için bu bedel 11 bin 274 liraya ulaştı.
B sınıfı ehliyet harcı yeni yılda 5 bin 678 lira olarak kesinlik kazanırken, yıl içerisinde 150 liradan 500 TL'ye yükseltilen yurt dışı çıkış harcı da yeni yılda 720 lira olarak belirlendi.
Sözcü
Dünyada görülmesi gereken 5. doğal harika olarak literatüre geçen Perşembe Yaylası’na madenciler çöktü!28 izlenme
Asgari ücrette pazarlık süreci başladı! İkinci toplantı tarihi belli oldu41 izlenme
Balık devi ‘konkordato’ dedi!171 izlenme
Emekli ve memurların alacağı zam belli oldu39 izlenme
Emekli kışın ortasında sabahın 5'inde et kuyruğunda! "Eskiden ev alıyorduk, şimdi 1 kilo kıyma"41 izlenme
Özgür Özel'den İBB'ye kayyum iddialarına sert yanıt: "Cesaret edemezler"20 izlenme
Din Öğretiminden Bakan Yardımcılığına! AKP'nin eğitimi dinselleştirme inadı!53 izlenme
Antalya Patara'da 2 bin kamyon kum çalındı, olayı tespit eden memur görevden alındı!87 izlenme
19 Mart eylemlerinde 120 kişi yasaklama kararı olmadan gözaltına alınmış
Türkiye ile Almanya arasında 'sınır dışı' bilmecesi: 'Geri göndermeler başladı' iddiası
Anıtkabir'de Atatürk'ün o sözüne polis engeli: İzin verilmedi!
AKP’li başkan, belediye binası önünde AKP’ye üye topladı!