Resmi Gazete'de yayımlandı, Tütün ve alkollü içkilerin satışının yasak kapsamı genişletildi. Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapan Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Düzenlemeye göre, alkollü içki sunumu ve satışı ile tütün mamulleri satışının yasak olduğu sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde bu yasak, bu gibi yerlerin yerleşkeleri için de geçerli olacak.
Yasak kapsamında, bu hizmetlerin verildiği yerlerin açık alanları ile bu hizmetin verildiği yapılar, yapıların eklentileri ve bahçeleri yerleşke sınırları içinde kabul edilecek.
BAŞVURANLARA BELGE DÜZENLENMEYECEK
Düzenlemeye göre ayrıca, açık alkollü içki satışı yapılan yerlerin içinde veya bu yerlerin tamamen bağımsız olmayan bölümlerinde faaliyette bulunmak üzere perakende satış belgesi başvurusunda bulunanlara, perakende satış faaliyetine ilişkin farklı bir işyeri açma ve çalışma ruhsatı bulunsa dahi, tütün mamulü veya alkollü içki perakende satış belgesi düzenlenmeyecek.
Açık alkollü içki satış belgesini haiz konaklama tesislerinde, mesire yerlerinde ve kamp alanlarında faaliyet gösteren perakende satış yerlerinde bu hüküm uygulanmayacak.
Yeniçağ
Özlem Çerçioğlu, İmamoğlu'nun projesi Kent Lokantasını Bakana kendisinin gibi anlattı! Sosyal medya ayağa kalktı10 izlenme
Gizli yazışmalar ABD arşivinde bulundu: İşte 'kontrgerilla'nın kuruluş belgesi!40 izlenme
Emekli astsubaylar, görev zorluğundan doğan haklarının verilmesi talebiyle Niğde’den Ankara’ya yürüyüş başlattı22 izlenme
Yine Zam! Benzin ve LPG’de Zam Yine Kapıda Biri 23 Lira Sınırına Yaklaşır İken, Diğeri ise 11 Lirayı Aşacak21 izlenme
AKP'yi karıştıran skandal!904 izlenme
4 yaşındaki çocuk anaokulunda ilk gününde öğretmeni tarafından dövüldü, ailesi soluğu okulda aldı!25 izlenme
Jandarma Genel Komutanı'nın Erdoğan karşısında yaptığı konuşma olay oldu! Yağcılıkta sınır tanımadı24 izlenme
Üç buçuk yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı!84 izlenme
Almanlar işçi arıyor: 778 bin Türk’e yılda 50 bin euro maaşla iş hazır
AKP'nin emekli maaşı sıkıntısı: 'İşin içinden çıkamıyoruz'
Emine Erdoğan: "Porsiyonlarımızı küçültelim, yiyecek istiflemekten vazgeçelim"
Bakan Tunç'tan Eylem Tok ve Timur Cihantimur hakkında açıklama