İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan ve sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilmesi talep edilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat için, Müze Gazhane'de dayanışma eylemi düzenlendi.
19 Mart sabahı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gözaltına alınan Mahir Polat, tutuklanarak Silivri'deki Marmara Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti.
Hipertansiyon hastası olan Polat aynı zamanda daha önce çok sayıda anjiyo geçirdi ve kalbine stent takıldı. Ağır sağlık sorunları nedeniyle günlerdir tahliyesi talep edilen Polat'ın sağlık durumuna ilişkin paylaşılan bilgiler hayati tahlikesinin de devam ettiğini ortaya koyuyor.
İBB Miras, İBB Kültür, İBB Sosyal ve Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri görevlerini de yürüten Mahir Polat için yüzlerce yurttaş Kadıköy'de bulunan Müze Gazhane'de eylemi yaptı.
Polat ve protestolarda tutuklanan gençler için gerçekleştirilen dayanışma eyleminde sık sık "Mahir'e özgürlük" sloganı atıldı.
Mahir Polat, 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Kültür Varlıkları Daire Başkanı olarak atandı. 2020 yılında ise Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.
Polat görevi süresince, Müze Gazhane, Kütüphane Troleybüs, Feshane, Yedikule Gazhanesi gibi büyük çaplı restorasyon projelerini hayata geçirdi. Sosyal yardımlar, kültür ve sanat etkinlikleri, sergi ve kütüphane gibi projeler gerçekleştirdi.
ORC'den son anket: AKP iki ilde daha eridi!
Mehmet Şimşek'in 5 aylık ekonomi yönetimi döneminde Hazine'nin borcu 1,5 trilyon lira arttı
Muharrem İnce’den yeni sınav sistemine tepki
30 Ağustos tartışmasında yeni boyut! Malazgirt’teki organizasyon neden Sakarya’da, Kocatepe’de yapılmıyor?
Sağlık Bakanlığı, güncel corona tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 289.635'e can kaybı da 6.999'a yükseldi!
CHP'li kadınlardan 17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü kapsamında “Boş tencereni al sen de gel" eylemi!
Bir asansör faciası daha! Rize Ayder KYK Kız yurdunda, içinde bir öğrencinin bulunduğu asansör sekizinci kattan düştü
Elektrikten sonra vatandaşı ısıtma sistemi vurdu!
AKP'li emeklinin pişmanlığı: “Haram zıkkım olsun. Beklemiyordum bunu. Sürekli ona oy veriyordum bu sene de verdim ama bundan sonra vereceğimi düşünmüyorum”
RTÜK üyesinden 'SADAT reklamı incelensin' çağrısı