Home
12 Ağustos 2025 ( 13 izlenme )
Reklamlar

Rezan Epözdemir soruşturması iktidar içindeki kliklerin kavgasına dönüştü: Şamil Tayyar Saray'ı işaret etti


Gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma iktidar içinde kriz yarattı. AKP'li Şamil Tayyar, doğrudan Mehmet Uçum'u hedef aldı ve Epözdemir'e soruşturma başlatan başsavcı Akın Gürlek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı.

10 Ağustos Pazar günü şafak vakti gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir hakkında başlatılan soruşturma iktidar içindeki klikleri bir bir ortaya döktü. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum dahil olmak üzere çok sayıda 'hatırlı' ismin soruşturmayı başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e baskı yaptığı iddia edildi.

İddiayı ortaya atan da eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar... Tayyar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Başsavcıyı yalnız bırakmayın" dedi.

REZAN EPÖZDEMİR SORUŞTURMASINDA FLAŞ İDDİA

Pek çok ünlü ismin avukatlığını yapan Rezan Epözdemir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla dün sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Evinde ve iş yerinde arama yapılarak dijital materyallere el konuldu, ayrıca pasaportuna dört ayrı suçtan tahdit konulan Epözdemir'in rüşvet vermek, siyasiaskeri casusluk ve 'FETÖ’ye yardım suçlamasıyla gözaltına alındı paylaşıldı.

ŞAMİL TAYYAR SARAY'I İŞARET ETTİ

Bazı savcıların da içinde olduğu rüşvet ağına ilişkin soruşturma iktidar içerisindeki klikleri de yeniden karşı karşıya getirdi. Şamil Tayyar, Epözdemir'in sorgusunun ciddi bir krize dönüşmek üzere olduğunu belirterek, işin içinde Mehmet Uçum'un da olduğundan bahsetti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tayyar, gözaltı süresinin Epözdemir'in telefon şifresini vermemesi nedeniyle uzatıldığını ifade ederek, "Mehmet Uçum başta olmak üzere ‘hatırlı’ çok sayıda isim devrede, Başsavcı Akın Gürlek’i kuşatma altına aldılar. Gürlek, İmamoğlu dosyasında bile görmediği yoğun baskı karşısında bunalmış vaziyette, şahsına yönelik iftira kampanyası başlatılmasından endişe duyuyor." dedi.

"BAŞSAVCIYI YALNIZ BIRAKMAYIN"

Soruşturma için baskı yaptığı öne sürürlen isimlerin Epözdemir'in serbest bırakılmasını istediğini ifade eden Tayyar, "Devrede olanlar cep telefonu şifresinin verilmesine karşı çıkarak soruşturmanın mevcut delillerle tamamlanmasını, serbest bırakılmasını istiyorlar. Peki neden? Şüphelinin cep telefonunun açılma ihtimali, Uçum başta olmak üzere kimleri neden rahatsız etti?" dedi.

Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen AKP'li Şamil Tayyar, "Başsavcıyı yalnız bırakmayın." ifadelerini kullandı.

tayyar.jpg

Kaynak:Halk TV

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'a anket şoku! Cevap "hiç biri" çıktı AKP'de yeni gündem emeklilere 29 Ekim'de ikramiye: Ayrıntılar netleşiyor, 'zaman kazandırır' 'Erdoğan'a aşık oldum' diyen Ethem Sancak 'AK Parti döneminde yoksullaşan bir işadamıyım !' Ankara’da ekmeğe yüzde 25 zam!