TÜİK verilerine göre, 2023 yılında 1524 yaş grubundaki nüfusta ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin sayısının 2,7 milyon oldu. Ne eğitimde ne istihdamda olanların oranı ise yüzde 22,5...
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılına ait İşgücü İstatistikleri'ni açıkladı.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı 2023 yılında bir önceki yıla göre 2,0 puan azalarak yüzde 17,4 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 14,3, kadınlarda ise yüzde 23,2 olarak tahmin edildi.
Geniş tanımlı genç işsizliği yüzde 38,8, geniş tanımlı genç kadın işsizliği yüzde 48,8 oldu.
Sözcü.com.tr'nin TÜİK verilerinden derlediği bilgilere göre, 1524 yaş grubundaki nüfusta ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin sayısının 2,7 milyon olduğu görüldü. Ne eğitimde ne istihdamda olanların oranı ise bu yaş grubunda yüzde 22,5 oldu.
1524 yaş grubunda ne eğitimde ne istihdamda yer alan erkek sayısı 950 bin olurken kadınlarda bu sayı 1,7 milyon oldu. Bu yaş grubunda ne eğitimde ne istihdamda olanların nüfusa oranı erkeklerde yüzde 15,6, kadınlarda yüzde 29,8 oldu.
Bu yaş grubunda okur yazar olmayan ve ne eğitimde ne istihdamda olan genç sayısı 114 bin olurken lise mezunlarında bu sayı 698 bin oldu.
Yükseköğrenim mezunu olup ne eğitimde ne istihdamda olanların sayısı ise 379 bin olurken bu sayı erkeklerde 117 bin, kadınlarda 263 bin oldu.
Üniversite mezunu olup ne eğitimde ne istihdamda olanların oranı yüzde 29,4 olurken, bu oran erkeklerde yüzde 22,9, kadınlarda bu oran yüzde 33,3 seviyesinde gerçekleşti.
Ne eğitimde ne istihdamda olanların sayısı 1529 yaş grubundaki nüfusta 4,7 milyon olurken 1534 yaş grubundaki nüfusta ise 6,7 milyon oldu.
Ne eğitimde ne istihdamda olanların oranı 1529 yaş grubundaki nüfusta yüzde 25,8, 1534 yaş grubundaki nüfusta ise yüzde 27,2 oldu.
Sözcü
AYM kararına rağmen 63 rektör atandı! Rektörlerin parti bağlantılarını bir bir ifşa etti24 izlenme
Bir İslam ülkesi daha laiklik dedi!122 izlenme
Ankara; İstanbul; Eşkişehir... CHP'li belediye başkanları Anıtkabir'de95 izlenme
Sedat Peker'in ifşa ettiği 'kirli ilişkiler ağı' üzerinden çarpıcı 'Burhan Kuzu' analizi87 izlenme
Ekrem İmamoğlu montajlanan konuşmasını paylaştı! 'Allah’a havale ediyorum'127 izlenme
AKP’li vekil, Erdoğan’ın uçak filosunu böyle savundu: Abartılıyor, Ne olacak yani?69 izlenme
Seferberlik de kurtarmadı, 710 bin kişi işsiz kaldı!147 izlenme
Afganların İstanbul’a nasıl kaçak girdikleri Fransız televizyonunun belgeselinde ortaya çıktı!42 izlenme