Anasayfa1
16 Ağustos 2025 ( 23 izlenme )
Reklamlar

Rezan Epözdemir soruşturmasında bomba iddia! “Şüpheli” sıfatıyla ifade vermişti: Yer yerinden oynayacak


Avukat Rezan Epözdemir hakkında başlatılan soruşturmada, “şüpheli” sıfatıyla ifade veren ve rüşvet iddialarında ismi geçen eski Cumhuriyet Savcısı Cengiz Çallı'nın kâtibi olan Kürşat Yılmaz, Epözdemir hakkında bomba iddialar ortaya attı. Yılmaz, Epözdemir’in müvekkilinin yurt dışı yasağının kaldırılması için Çallı'ya diğer hâkim ve savcıları arattığını ve yasağı kaldırdığını iddia etti.

“FETÖ’ye yardım, rüşvet ve casusluk” suçlamalarıyla 9 Ağustos Pazar günü gözaltına alınan ve 14 Ağustos günü tutuklanan avukat Rezan Epözdemir soruşturmasında yeni bir iddia ortaya atıldı. Şüpheli sıfatıyla ifade veren ve rüşvet iddialarında adı geçen eski Cumhuriyet Savcısı Cengiz Çallı'nın o dönemki katibi Kürşat Yılmaz çok konuşulacak iddialarda bulundu.

Sabah'ın haberine göre, Çallı’nın 201621 yılları arasında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı dönemde kâtipliğini yaptığını ifade eden Yılmaz, "Ben Cengiz Çallı'nın kâtipliğini yaptığım dönemde hayatın olağan akışına aykırı olduğunu düşündüğüm, garipsediğim bazı olaylara şahit oldum. Mesela Rezan Epözdemir, vekilliğini yaptığı bir otel ile ilgili yayınlanan haber metnine ilişkin erişim engeli talebi yetkisiz olmamıza rağmen Cengiz Çallı tarafından yapıldı" ifadelerini kullandı.

Epözdemir ve Çallı’nın çok samimi olduklarını belirten Yılmaz, "Rezan neredeyse haftada bir sıklıkla Cengiz'in odasına ziyarete gelirdi. Cengiz'in odasına gelişlerinde yaklaşık 45 kez bizim büromuz ile alakası olmayan, soruşturmasını bizim yürütmediğimiz şahsi vekaletle takip ettiği dosyalarda tarafların kimlik bilgilerini, adreslerini veya UYAP sistemi üzerinden sorgulanabilen diğer bilgileri Cengiz Çallı'nın UYAP üzerindeki savcılık rolü ekranından sorguladığına şahit oldum." sözlerini sarf etti.

avukatrezanepozdemiringozaltisuresibirgundahauzatildi.webp

“DOSYALARIN HIZLANDIRILMASINI İSTİYORDU”

Yılmaz, ifadesinin devamında, "Ayrıca Rezan Epödemir'in Cengiz Çallı'dan Bakırköy Adliyesinde diğer birimlerde olan şahsi vekalet sunduğu veya sunmayı düşündüğü dosyalara ilişkin ilgili hâkim savcıları arattırarak dosyanın delil durumunu, geldiği aşamayı, dosyanın hızlandırılması gibi taleplerde bulunuyordu” sözlerini sarf ederken “Cengiz Çallı'nın Rezan'ın bu talepleri üzerine şu an isimlerini hatırlamadığım hâkim savcılardan bilgi almaya çalıştığını biliyorum. Ancak konuşma içeriklerine şahit olmadığım için ilgili hâkim savcıların dosyalarına ilişkin bilgi verip vermediklerini ya da talebi karşılayıp karşılamadıklarını bilmiyorum." ifadeleriin kullandı.

“ŞERH KARARINI KALDIRMAK ÜZERE ŞUBEYE GİTTİ”

Cengiz Çallı hakkında rüşvet aldığı hakkında soruşturma başlatıldığı gün hakkında konuşan katip, "Rezan büyük bir panikle Cengiz Çallı'nın koruması olan Emre Atak isimli şahsı aradı. Bu görüşme esnasında ben de Emre'nin yanındaydım. Rezan Emre'ye hemen şerh kararını kaldırmak üzere koruma şubeye gitmesini söyledi. Hatta telefonu kapattıktan sonra Emre 'Savcı beyin başına gelenlere bak bunun derdine bak sadece kendini düşünüyor dedi' ve koruma kararını kaldırmak üzere koruma şubeye gitti." ifadelerini kullandı.

“YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞINI KALDIRMAK İÇİN ÇALLI’YI ARADI”

Yılmaz, 20162017 yılları arasında tam hatırlamadığı bir tarihte Rezan Epözdemir'in uzlaşmaya tabi bir suçta şüpheli avukatlığı yaptığını ve müvekkilini yurt dışına çıkış yasağını kaldırtmak için Cengiz Çallı'ya söylediğini aktararak “Rezan bunun kaldırılması için benim de şahit olduğum bir konuşma esnasında Cengiz'den talepte bulundu. Cengiz ilgili hâkim savcı ile görüşerek yurt dışı çıkış yasağını kaldırttı. Bu iş karşılığında bir para alıp almadığını bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Epözdemir’in vekâlet sunmayı düşündüğü dosyaların hâkim ve savcılarına Çallı üzerinden ulaşarak dosyaların hızlandırılması talebinde bulunduğunu ileri süren Yılmaz, aynı zamanda Epözdemir’in müvekkilinin yurt dışı yasağının kaldırılması için Çallı'ya diğer hâkim ve savcıları arattığını ve yasağını kaldırdığını iddia etti. Yılmaz, verdiği ifadesinde ''Epözdemir hakkındaki soruşturmayı duyunca Çallı'nın korumasını arayarak şerh kararını kaldırmak üzere koruma şubeye gitmesini söyledi'' söyleminde bulundu.

halktv.com.tr

Kaynak:Sabah

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İBB’nin şirketlerine üst düzey atamalar İdare Mahkemesi, Akbelen ormanlarını kömür için kesmek isteyen şirkete ‘dur’ dedi! CHP'li vekil Özgür Karabat'tan bomba iddia! "Diğer ülkelere et ve süt ürünleri daha ucuza satılıyor" Twitter Türkiye’den seçime 1 gün kala ‘erişim engelleme’ açıklaması