Edirne Uzunköprü'den 362 yolcu ve 6 personel ile Halkalı gitmek üzere 15.40'ta hareket eden yolcu treni saat 17.00 sıralarında Tekirdağ’ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi’nde raydan çıkarak devrildi. Metrelerce sürüklenen trende bulunan yolcular dehşeti yaşadı.
Bu sırada patlamayı andıran gürültü üzerine çevrede bulunan köylüler kazazedelere yardım edebilmek için seferber oldu. Kısa sürede olay yerine giden köylüler, yaralıları araçların giremediği bölgeden traktörleriyle taşıyarak ambulanslara yetiştirdi. Yaralılar, köylülerin traktörlerle yaptıkları bu yardımların ölü sayısının artmasını engelleyen en büyük etken oldu.
Kaza yerinde ise arama ve kurtarma çalışmaları sabaha kadar aralıksız sürdürüldü. Yaralılar, başta Çorlu olmak üzere Tekirdağ, bağlı diğer ilçeler ile İstanbul’daki devlet ve özel hastanelerde tedaviye alındı. Yakınları da yaralıların bulunduğu hastanelere akın etti.















https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/trenfaciasinikahramanlari2510187/
Önceki başkanın çürüyen dinozoruna 3 kat ödenmiş32 izlenme
Vergi, harç ve cezalara zam yağacak31 izlenme
Diyanet’e para yetişmiyordu: Öğrenci sayısından çok daha fazla kitap basmışlar!59 izlenme
Vali yalanlayacağım derken şirketi savundu20 izlenme
Araç sahiplerine kötü haber: Benzin ve motorine yine zam geliyor!46 izlenme
AVM iflas etti... Olan Ziraat Bankasına oldu!931 izlenme
İktidarın Suriye politikasına vatandaş tepkili: "Düşman Esed' oldu. Şimdi yeniden başa döndük"41 izlenme
Üniversite rektörü, şoförünü fakülte sekteri olarak atamasını savundu!72 izlenme