Gebze’den doğan, Pendik ve Çekmeköy’den geçerek Beykoz’un kuzeyinden Karadeniz’e dökülen Riva Deresi'nin havzasındaki Ömerli Mahallesi, AKP’li Çekmeköy Belediyesi için adeta rant kapısı oldu. Bir tarafı orman diğer tarafı Riva Deresi ile çevrili bölgede son yıllarda çok sayıda havuzlu villalar yapıldı. Çekmeköy Belediyesi, bir kısmı Riva Deresi’nin ıslahı ile elde edilen 180 ada 5 parseli, 52 milyon 423 bin 300 TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkardı.
Yerel seçime sayılı günler kala satışa çıkarılan, 10 bin 485 metrekarelik parselin ihalesi 12 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Ayrıca söz konusu arsanın imar durumunun ‘tarım arazisi’ olması da dikkat çeken konular arasında yer alıyor. Çekmeköy Belediyesi, söz konusu parselin yakın komşuluğunda bulunan birçok parseli de geçtiğimiz yıllarda satışa çıkarmıştı.
Söz konusu satış ilanında yer alan yabancılarla ilgili düzenleme adeta çağrı niteliğinde. Arsayı almak isteyecek yabancılar için yapılan düzenlemede, “Yabancı istekliler için Türkiye’de gayrimenkul edinilmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye’de tebligat için adres beyanı, yabancı istekliler, gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre (A) veya (B) bentlerine göre ibraz edeceği belgeler, işbu belgeler yurtdışında düzenlenmiş ise her türlü belgenin Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gereklidir” ifadeleri yer aldı.
AKP’li Ahmet Poyraz’ın 15 yıldır başkanlığını yürüttüğü Çekmeköy Belediyesi’nin son 10 yılda, Ömerli Mahallesi'nde satışa çıkardığı parseller şunlar:
3 ada 48 parsel 6 bin 956 metrekare
112 ada 5 parsel 3 bin 100 metrekare
7 ada 34 parsel 3 bin 507 metrekare
7 ada 33 parsel 9 bin 61 metrekare
175 ada 3 parsel 5 bin 64 metrekare
170 ada 2 parsel bin 986 metrekare
119 ada 8 parsel 6 bin 840 metrekare
119 ada 13 parsel 5 bin 441 metrekare
109 ada 25 parsel 8 bin 211 metrekare
Cumhuriyet
Cengiz Holding'e Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 114 milyon TL'lik elektrik ihalesi verildi!61 izlenme
LGS’de 452 şampiyon22 izlenme
MSB duyurdu: 3 şehit, 2 yaralı40 izlenme
Okulda olması gereken çocuğun anlattıkları yürekleri dağladı... 'Bak ellerim nasır. Devlet önce bana sahip çıksın!'63 izlenme
CHP’li Özel duyurdu: Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde bayram öncesi işçi kıyımı98 izlenme
BTK ‘Tamam’ı takipte! 'Manipülasyon ön plana çıkarsa gerekeni yaparız'107 izlenme
Millet kuru ekmeğe muhtaç! AKP’li isimlerin mal varlıkları gündemden düşmüyor38 izlenme
Arapça konuşan 3 kişi 6 canımızı alan İstiklal patlamasıyla dalga geçti!70 izlenme
Ankara koridorlarında konuşulanlar sızdı: AKP'de konuşulan seçim tarihi belli oldu
MHP'li isimden kriz çıkaracak sözler! "Devlet Bahçeli ve Erdoğan koltuk derdinde!"
İstanbul Üniversitesi'nin İmamoğlu kararı pahalıya patlayabilir! Dünya devi birlik incelemeye aldı
Bu görüntüler dün Kadıköy'de çekildi! İBB'nin zabıta ekiplerinden skandal hareket!