6,5 milyon memurun yakından ilgilendiği 2 yıllık toplu sözleşme zamanını belirleyecek olan süreç 1 Ağustos itibarıyla başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda karşıtlıklar arasında ön müzakereler devam ederken gözlerin ilk tekliflerine çevrildi. Beklenen tarih ise nihayet açıklandı.
8'inci Dönem Toplu Sözleşme süreci kapsamında memurların zamları artmaya başladı. MemurSen , 2026 yılı için %10 refah payı, ilk altı ay için %25 ve 10 bin lira taban aylığı, ikinci altı ay için ise %20 zam olmak üzere toplam %88, 2027 yılı için ise ilk 6 ay yüzde 20 zam, 7 bin 500 lira taban aylığı, ikinci altı ay için %15 zam olmak üzere toplam %46 oranında zam istiyor.

Aynı zamanda memur emeklileri ise 7 bin 500 lira seyyanen zam istiyor. 2026 yılının ilk 6 aylık dilimi için %30, ikinci altı aylık dilimi için %20, ayrıca Ocak ayından itibaren verilen zammın üzerine %10 ücret payı talep edilmektedir. 2027 yılı için ise ocak ve temmuz dönemlerinde %20+%10 artış, yine ocak bölgelerinde yapılan zammın üzerine %10 oranında performans artışı da artışlar arasında.
Öte yandan 12 Ağustos tarihinde kamu görevlilerinin genel olarak tekliflerin değerlendirilmesi bekleniyor. Memur ve memur emeklisinin merakla beklediği ilk zam teklifi ni Kamu İşveren Heyeti'nin 15 Ağustos'ta yapması bekleniyor. Nihai tekliflerinin ise 19 Ağustos'ta anlaşmaların müzakereleri hedefleniyor.

Peki bu haftanın ilk rakamı belli olur mu? Memur ve emekliye ne kadar zam yapılır? Konuyla ilgili konuşan Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı:
Yetkili konfederasyon olarak MemurSen'in masada olduğu görüşmelere, Türkiye KamuSen ile Birleşik Kamuİş Konfederasyonu da devam edecek. 2024 – 2025 dönemi sırasında 7. Dönem Toplu sözleşmede MemurSen'in ayrıldığı ve oranlar şu şekilde oldu. 6'şar aylık dönemlerin payı dahil olmak üzere altı ayda %25 ve ikinci altı ayda %15 büyüme istendi.İki yıllık toplamda %110 oransal artış teklif edilmişti.Kurul kararına göre gerçekleşen de 2024'ün ilk 6'sında yüzde 15, ikinci 6'sında yüzde 10, 2025'in ilk 6'sında yüzde 6, ikinci yüzde 6'sında 5 zam vardı.
Evet, bu görüşmeyi önemsiyor. Bu toplantıda bir rakam verilirse daha hızlı ulaşılacağı kanaatindeyim.

Önümüzdeki toplantının ardından Kamu İşveren Sendikası'nın ilk teklifinin ardından biraz daha şekilleneceği kanaatindeyim. Burada uzlaşı ile sonuçlanmasını umut ediyorum.”
Kaynak: Gerçek Gündem
Sedat Peker dosyayı açtı: 'Fişinin çekildiği' iddia edilen Burhan Kuzu böyle yalvarmış!64 izlenme
İmamoğlu, Kanal İstanbul'un hafriyatının döküleceği Karaburun Sahili'ni 2021'de böyle anlatmıştı: "Uydurma sözlerle beton kanalı savunan insanların aklından Allah bu şehri korusun"29 izlenme
Ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin İBB soruşturmasında ifade verdi: Dikkat çeken İmamoğlu sorusu24 izlenme
Şile Belediye Başkanı Kabadayı'nın da arasında bulunduğu 5 kişi tutuklandı34 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu: "Sandıkları terk etmeyin"52 izlenme
KKTC'de CTP Milletvekili Doğuş Derya'dan AKP'ye eleştiri yağmuru! 'Sarayları olan ama sosyal devlet olmayan bir yer Türkiye'60 izlenme
Darbe girişimi sonrası Wagner lideri Prigojin sırra kadem bastı42 izlenme
Dolardaki tarihi rekor sonrası benzine zam!48 izlenme