Silivri’de görülen Aziz İhsan Aktaş davasında savunma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Halk TV muhabiri Gamze Altunay'ın CHP’den istifa ederek YENİ Parti’ye katılıp katılmayacağı yönündeki sorusuna, “İstifa için Genel Başkan'dan haber bekliyorum” yanıtını verdi.

Duruşmada yaptığı savunmada ise siyasi mücadelesine ilişkin
değerlendirmelerde bulunan Akpolat, siyasete başladığı günden bu yana
“milletin gösterdiği istikamette hareket ettiğini” söyledi. 2023
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin verdiği tüm görevleri yerine
getirdiğini belirten Akpolat, seçimlerin ardından toplumda değişim
talebinin ortaya çıktığını, bu süreçte de değişimden yana tavır aldığını
ifade etti.
CHP’de gerçekleşen genel başkan değişiminin ardından partinin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu savunan Akpolat, bugün de toplumun yeni bir yol açtığını belirterek, Genel Başkan Özgür Özel’in bu sürecin lideri olduğunu söyledi.
Savunmasında, “Yol cümleden uludur. Bu yolda can baş feda” ifadelerini kullanan Akpolat, tüm engellemelere rağmen toplumun her kesiminden yükselen itirazın büyüdüğünü dile getirdi. Pir Sultan Abdal’ın “Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde duranlara” sözünü hatırlatan Akpolat, tarihin doğru tarafında durmayı tercih ettiğini ifade etti.
Karar duruşmasında bulunduğunu hatırlatan Akpolat, “Bugün burada olup yargılanmayı, belki de bu sözlerim nedeniyle ceza almayı; milletin gönlünde, çocuklarımızın gözünde ve tarih huzurunda yargılanmaya tercih ediyorum” dedi.
2025 yılının Türkiye'sinde UTANÇ FOTOĞRAFI30 izlenme
Bakan bey böyle buyurdu! 'Türkiye'nin et sorunu yok'139 izlenme
33 milyarlık ‘istisna!’134 izlenme
Mahkemeden Erdoğan'a ret! "Muhalefetin eleştirmesi doğal"49 izlenme
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı74 izlenme
BOTAŞ’ın 1 yıllık bütçe yükü 179 milyar TL’ye ulaştı!49 izlenme
Program çalışmadı fatura ağır: Haziran 2023’ten bu yana 118 bin 66 şirket kapandı, 208 bin esnaf kepenk indirdi, iflaslar 5’e katlandı20 izlenme
Tarımda büyük kopuş! Çiftçi sayısındaki yıllık düşüş 300 bini bulabilir!46 izlenme