Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması için Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne geldi.
Hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istenen Özdağ, 19 Ocak'ta Antalya’da partisinin il başkanları istişare toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanıyor.
Özdağ'ın yargılandığı dava 24 Aralık'a ertelendi.
Duruşma sonrası Özdağ kısa bir açıklama yaptı. Özdağ davaya ilişkin şunları söyledi:
"Erdoğan ile benim aramdaki bir dava konusu. Erdoğan, Mersin'de AKP'nin il kongresinde bir konuşma yaptı. Bu konuşmasında Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemi tek partili faşizm dönemi olarak nitelendirdi. Ben de kendisine 'ağır darbelerin devlete kendi dönemindeki uygulamalar'la olduğunu söyledim ve örnekler verdim. Benle ilgili hakaret davası açıldı. Savcı vermiş olduğu mütaalada cezalandırılmamı istiyor. Bu bir hukuk süreci değil. Bu bir düşman ceza hukuku ile siyasetin yeniden yapılandırıldığı ve siyasi partilerin baskı altına alınmaya çalışıldığı bir süreç. Bir MEB Bakanı şöyle demiş zamanında: Okullar olmasaydı Milli Eğitim'i ne kadar iyi yönetirdim. Erdoğan da 'Siyasi partiler olmasaydı diğer muhalif ne kadar demokrasi olurdu şejliden yaklaşıyor anlaşılan. Kendisi her şeyi söylemekte serbest ama muhalefetin kendisini eleştirmesi yasak kabul ediliyor. Bu demokrasi değildir. Ancak şunu da söylemiyorum hukuk bitmiştir. Hayır. Anayasa'ya sadık olan savcı ve hakimimiz de vardır. Anayasa'nın 10. maddesini talep ediyoruz. Biz muhalefete mensup olan insanlar seçmenler Türkiye'nin ikinci sınıf vatandaşları, zencileri değiliz."
"NE YAPIYORSUNUZ?"
CHP İstanbul İl yönetiminin mahkeme kararıyla görevden alınmasının ardından kayyım olarak atanan Gürsel Tekin'e ilişkin sorulan bir soruya da yanıt veren Özdağ, "Bir süre önce bir avukat casusluk iddiasıyla tutuklandı ve casusluğunun kanıtı olarak bir masada çekilmiş fotoğraf sunuldu. Bir masada kiminle yemek yerseniz yiyin bu sizin casusluk yaptığınız anlamına gelmez. O masanın ucundaki avukatı casusluk ile suçlayıp o masanın başında oturan ve o avukatı da masaya davet eden kişiyi kayyım olarak atıyorsanız ben size sorarım: Ne yapıyorsunuz? Evet Gürsel Tekin'den bahsediyorum. Avukatın ifadesi 'Beni Gürsel Tekin davet etti o masaya' diye. Buna Gürsel Tekin bir cevap vermeli. Gürsel Tekin'i buraya atayanlar da cevap vermeli. Ben bunu Özgür Özel'e de ifade ettim. Zafer Partisi CHP'nin yanında olacaktır." dedi.
TELE1
Emine Erdoğan'ın 'hacamatçı'sı danışman oldu!
Sedat Peker hakkında istenen hapis cezası belli oldu
Yurttaşlardan 'yol yapacağız' diyerek alınan arazi, başkasına satıldı!
‘Laik toplum olmadan demokrasi olmaz’
Bir de Profesör olacak ! 'Özel döneminde sokakta yemek yiyen kadın dayak yer' dedi !
Demirören'in Ziraat kredisi Sayıştay raporunda: 'Zararlar çok daha yüksek boyutta'
Peynir ve çocuk mamasına alarm takıldı..
Ekonomistler faiz kararını yorumladı: "Borçluların canı yanacak"
'Ağzına telefon sokulan AKP'li dayı' ortaya çıktı bu sefer iktidara verdi veriştirdi: “Bize öyle bir kazık soktu ki içimizden çıkmıyor”
Hatay'ı Arap yurdu ilan eden Halil Konakçı'ya başka bir imamdan tarih dersi! "Tarihi 'keşke Yunan galip gelseydi' diyenlerden öğrenirseniz işte böyle olur"