Rize, 8 gün aradan sonra yeniden sele teslim oldu. Fındıklı’da sabah saatlerinde etkisini artıran sağanağın ardından dereler taştı, yollar kapandı, ilçe merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü.

Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı ilçede mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı.
Sağanağın sürdüğü kentte, bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

Rize Valisi Kemal Çeber, kentte yaşanan sel ve taşkınlara ilişkin sahada incelemelerde bulundu, yağışın cuma gününe kadar süreceğini söyledi. Kentte 4 köy yolunun risk taşıdığı gerekçesiyle ulaşıma kapatarak tedbir aldıklarını aktaran Vali Çeber, “Bu yağışların ilimizin neresini vuracağını tam kestiremiyoruz. O nedenle her tarafta tedbir aldık” dedi.

SELDEN İPLE KURTARMA ANLARI KAMERADA
Rize’nin Fındıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Meyveli köyünden geçen Arılı Deresinin taşması sonucu göle dönen yolda mahsur kalan 1i çocuk, 3 kişinin karşı yoldaki vatandaşlarca uzatılan iple kurtarıldığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, taşan dere nedeniyle göle dönen yolda mahsur kalanların kurtarıldığı, bir vatandaşın da kız çocuğunu sırtında taşıyarak yolun karşı tarafına geçtiği görülüyor.
SEL ORTASINDA MAHSUR KALDI
Artvin’in Arhavi ilçesinde de sağanak nedeniyle Kapisre Deresi’nin taşması sonucu, yollar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı ilçede cadde ve sokaklarda pek çok araç da sulara gömüldü. İlçede bir sitenin bahçesinde sel suları ortasında mahsur kalan kişi, elinde tuttuğu şemsiye ile kurtarılmayı bekledi.
GRUP YOLUNUN GEÇTİĞİ KÖPRÜ ULAŞIMA KAPANDI
Bu arada Rize’de sağanağın etkili olduğu Ardeşen’de de Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, ilçede yer alan ve birçok köy grup yolunun başlangıcı olan Seslikaya Köprüsü’nün ulaşıma kapandığı, vatandaşların zorunlu olmadıkça güzergahta bulunmamaları gerektiği belirtildi.
2 KÖY BOŞALTILDI, 9 KİŞİ KURTARILDI
Rize Valisi Kemal Çeber, “Mahsur kalan 9 kişiyi kurtardık. 2 köy boşaltıldı, 5 yol kapandı. 4 saat daha yoğun yağış bekliyoruz” dedi.
Selden etkilenen Rize’nin Fındıklı ilçesindeki son durumu aktaran İlçe Belediye Başkanı Ercüment Şahin de su dolan evlerde tahliye işlemlerinin yapıldığını duyurdu.
Yaşanan selin bölgenin ekolojik dengesinin bozulması ile afet haline geldiğini belirten Prof. Dr. Doğan Kantarcı, “Bu, küresel ısınmanın bir sonucu. Almanya’yı basan selin ucu bu. Rize’de yamaçlarda yapılan orman kesimleri ve HES’ler yamaç dengelerini bozduğu için yağmur hemen sele dönüşüyor. Avrupa’daki sellerin nedeni de termik santrallerdir” ifadesini kullandı. (DHA)
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/8gununardindanyineseleteslimoldular6550743/
AKP’li meclis üyesi ‘rant ve usulsüzlük var’ dedi partisinden istifa etti!56 izlenme
Büyük tehlike kapıda! Besiciler maliyete dikkat çekip uyardı: "3-5 gün sonra memlekette hayvan bulamayacağız"29 izlenme
Barış Terkoğlu yazdı: Ayasofya’ya bile ‘fuhuş yuvası’ diyen İslamcı77 izlenme
Simit de lüks oldu! 'Artık yiyemeyeceğiz'13 izlenme
Mansur Yavaş'tan bir mektup daha!78 izlenme
Almanya’da yaşayan bir gurbetçi 39 pet şişeye 500 gram kıyma, 550 gram kanat, 1 litre sıvı yağ, 1 paket makarna aldı!35 izlenme
AKP’li adaydan şehidimize büyük ayıp!88 izlenme
Pazarlar kapalı olunca marketteki fiyatlar uçtu!71 izlenme
Erdoğan’a ve Gül’e “örgüt kurma” suçlaması!
TOKİ mağdurlarından AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’a Pendik’te protesto! Kurum protestoyu destek sandı, "Allah razı olsun" dedi
Verilen sözler tutulmadı...Bankalardan emekliye promosyon darbesi!
Berat Albayrak'ın yeni vaadi: İnşallah enflasyon...