Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümüne dair yürütülen soruşturmada, ailenin avukatlığını üstlenen yeni isimlerin devreye girmesiyle birlikte önemli gelişmeler yaşanıyor. Acılı baba Nizamettin Kabaiş ve avukat Abdurrahman Karabulut, dosyada daha önce gözden kaçan karanlık noktaların üzerine giderek cinayet şüphesini güçlendiren yeni detayları kamuoyuyla paylaştı.

Baba Nizamettin Kabaiş, soruşturmanın seyrini değiştirebilecek kamera
görüntülerine ulaştıklarını belirtti. Savcılık izniyle Rojin’in son
görüldüğü anlara ait 3 günlük kayıtları teslim aldıklarını ifade eden
Kabaiş, iki güvenlik kamerası arasındaki geçiş esnasında tam 15
dakikalık bir zaman diliminin silindiğini iddia etti.
Olayın örtbas edilmek istendiğini savunan baba, kızının telefonunu bıraktığı noktayı gören ve daha önce "bozuk" olduğu iddia edilen 360 derecelik kameranın aslında çalıştığını kendi imkanlarıyla video çekerek kanıtladığını söyledi.

Yeni avukatların dosyada özellikle "beyaz araba" iddiaları üzerinde duracağını vurgulayan Nizamettin Kabaiş, bu konunun aydınlatılması halinde olayın tek kalemde çözüleceğini ifade etti.
Öte yandan baba Kabaiş, Selahattin Demirtaş ile yaptığı ve yaklaşık iki saat süren görüşmeye de değinerek, Demirtaş'ın da olayın bir intihar değil cinayet olduğunu düşündüğünü ve Adalet Bakanlığı'nın titiz çalışmalarını takdir ettiğini aktardı.
Konya Barosu’na kayıtlı yeni aile avukatı Abdurrahman Karabulut ise yaptığı açıklamada adli makamlarla koordineli çalıştıklarını belirtti. Soruşturmanın selameti açısından tüm delilleri şu an paylaşamayacaklarını ancak çok önemli gelişmelerin yaşandığını kaydeden Karabulut, soruşturma savcılığının ve Adalet Bakanı'nın kararlı duruşu sayesinde fail ya da faillerin adalete teslim edileceğine inancının tam olduğunu vurguladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024’te kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kayıplara karışmış ve 18 gün sonra Van Gölü kıyısında cansız bedenine ulaşılmıştı.
Adli Tıp Kurumu'nun dosyaya giren raporunda genç kızın üzerinde iki farklı erkeğe ait DNA örnekleri tespit edilmiş, bu gelişmenin ardından aralarında yurt ve üniversite güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 413 kişiden DNA örneği alınarak geniş çaplı bir tarama başlatılmıştı. (DHA)
TRT'de canlı yayınlansın derken: İBB Davası CHP'lilere kapatıldı!37 izlenme
Rusya’dan Japonya’ya yaptırım kararı47 izlenme
Vatandaş ‘Tuuu size’ diyerek yüzlerine tükürdü34 izlenme
Ankara'da ekmeğe zam geldi! Başkent'te ekmeğin yeni fiyatı belli oldu63 izlenme
Erdoğan Gaziantep Katliamı açıklaması yaparken, Bilal sırıtıyor !1727 izlenme
Merdan Yanardağ: "İsrail'le ilk ticaret anlaşmasını yapan Necmettin Erbakan"52 izlenme
Düzce’de 95 fındık işçisi karantinada!113 izlenme
Ekonomi artık sadece kartla dönüyor: 1,61 trilyon liraya çıktı34 izlenme
Emekli maaş farkı ortadan kalktı! SGK Uzmanı Özgür Erdursun emeklilik hayali kuranlara kara haber verdi: 'Sorun daha büyüyecek'
Mart 2026 enflasyon rakamları açıklandı
İYİ Parti eriyor! Bir isim daha istifasını verdi
Kriz doğurganlık hızında: Türkler 1.2, Suriyeliler 5.3