Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümüne ilişkin soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, Rojin’in kaybolduğu gün telefonunda 19.04 ile 20.03 arasındaki yaklaşık bir saat boyunca hiçbir veri akışı bulunmadığını ve olayın bu zaman diliminde yaşandığını düşündüklerini açıkladı.
"Ne olduysa o esnada olduğu kanaatindeyiz" diyen Karabulut, 20.03'ten sonra sabah 09.00'a kadar veri akışı yaşandığı yani, telefonunun kullandığını açıkladı. Karabulut, Rojin'in faillerinin telefonu kullandığını kanaat getirdiklerini bildirdi.
Rojin’in kara aracıyla Van Gölü’ne götürülerek gölün ortasına bırakıldığı teorisi üzerinde duran Karabulut, deniz araç trafiğinin de incelenmesini talep ettiklerini dile getirdi. Dosyanın emniyetten alınarak JASAT’a devredilmesi de talep edildi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024’te kayboldu. Kabaiş’in cansız bedeni, 18 gün sonra Van Gölü’nde bulundu.
Adli Tıp Kurumu Biyolojik İhtisas Dairesinin 10 Ekim 2025 tarihli
raporunda, Kabaiş’in göğüs ve vajina iç bölgesinde iki erkeğe ait DNA örneklerinin tespit edildiği belirtildi. Soruşturma kapsamında 500’ün üzerinde kişiden alınan örnekler incelendi ancak eşleşme sağlanamadı.
Kabaiş ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, soruşturmadaki son gelişmeleri anlattı. Yaklaşık 600 kişiden DNA örneği alındığını belirten Karabulut, incelemenin 2 bin 500’ün üzerinde kişiyi kapsamasının hedeflendiğini söyledi.
A Haber’e konuşan Karabulut, "Biliyorsunuz Rojin'in en mahrem bölgelerinden çıktı 2 erkeğe ait DNA'lar. 500'ün üzerinde 600'e yakın DNA örneği alındı. Hiçbirisi ile bir eşleşme yapılmadı. Olumsuz sonuçlar var şu ana kadar. Sayın savcının 2 bin 500 kişinin üzerinde bir DNA inceleme hedefi var. Dosyanın emniyetten alınıp JASAT'a verilmesini talep ettik. JASAT bu konularda biliyorsunuz daha uzman" ifadelerini kullandı.
Ailenin, Kabaiş’in cansız bedeninin bulunduğu bölgede kullanılan deniz araçlarının da incelenmesini istediğini aktaran Karabulut, "Rojin'in canlı veyahut öldürülmesinin ardından kara aracıyla götürüldükten sonra Van Gölü'nün ortasına atıldığı düşüncesindeyiz. Böyle büyük bir olasılıktan yola çıkarak da deniz araçları üzerinde araştırılma yapılmasını talep ettik. Araştırmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Kabaiş’in İspanya ve Çin’e gönderilen cep telefonunun henüz açılamadığı belirtildi. Karabulut, telefon incelemesinin soruşturma açısından kritik olduğunu söyledi.
Kabaiş’in kaybolduğu noktaya ulaşıncaya kadar telefon görüşmesi yaptığını belirten Karabulut, görüşmenin WhatsApp veya Instagram üzerinden gerçekleştirilmiş olabileceğini aktardı. Telefon kayıtlarında 19.04 ile 20.03 arasında veri akışı ya da hareketlilik bulunmadığını söyleyen Karabulut, olayın bu zaman diliminde yaşandığını düşündüklerini belirtti. Telefonda 20.03’ten ertesi sabah 09.00’a kadar yeniden internet kullanımı tespit edildiği Karabulut tarafından kaydedildi:
"Ancak 19.04 ile 20.03 arası bir kesinti var. Veri akışı yok hareketlilik yok cep telefonunda. Ne olduysa o esnada olduğu kanaatindeyiz. 20.03'ten sonra sabah 09.00'a kadar veri akışı Rojin'in internetinden tespit edilmiş."
Karabulut, "Rojin'in cep telefonunun onu kaçıranlar ve o dakika itibariyle öldürenlerin ellerinde olduğu ve veri akışının onlar tarafından gerçekleştirildiği kanaati oluşmakta. Çünkü cep telefonu Rojin'in elinde olmuş olsaydı sabaha kadar arayanlar var kendisini. Rojin'in kaybolduğu gün yani 27 Eylül'e kadar ciddi sonuçların çıkacağına inanıyorum" dedi.
TMO'nun deposundan 300 kamyon buğday çalındı, buhar olan 7 bin 500 ton buğday için TMO "bir miktar ürün kayboldu" dedi!41 izlenme
Çapa'da sağlık çalışanına şiddet! Ameliyata alınan sağlık çalışanının doktoru 'Gözünde kalıcı bir hasar kalabilir!'115 izlenme
Türkiye gıda krizinde en riskli 11 ülkeden biri!59 izlenme
Şaka gibi! Salda Gölü'nün kumları şimdi eski yerine taşınıyor!192 izlenme
Almanya’da gündem Türkiye: “Gri Pasaportlu’yu gözaltına alın” emri!101 izlenme
'Aleviler, AYM'ye gitmeye hazırlanıyor'46 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 11.194 yeni vaka tespit edilirken, 64 kişi hayatını kaybetti, 15.402 kişi sağlığına kavuştu!50 izlenme
AKP’li belediye seçimden sonra el emeği ürünlerini satmaları için verdiği alandan kadınları kovdu!61 izlenme