TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ona bağlı kurumların bütçesi görüşülüyor. Komisyon’da RTÜK’ün bütçesini, Ebubekir Şahin sundu. Sunum sırasında Şahin, muhalefet milletvekilleri tarafından sık sık “Sansürcü başkan” denilerek protesto edildi.
Şahin sunumunda, 'Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun izleyici ve dinleyicilerin ifade ve haber alma özgürlüğünün teminatı olmaya devam ettiğini' savundu.
Şahin, sunumda özetle şunları söyledi:
10 AYDA 29 BİN 291 BİLDİRİM GELDİ: Yayıncılık alanında milli güvenlikten taviz vermeyen; çocuk, kadın, yaşlı ve engellilere pozitif ayrımcılık yapan Üst Kurul’umuz, toplumsal ve kültürel değerlerimizi koruma görevini bihakkın yerine getirmektedir.
Mevcut durumda ülkemizde karasal uydu, kablo ve internet ortamında yayın yapan aktif bin 277 adet özel medya hizmet sağlayıcı bulunmaktadır. Her vatandaşımız, Alo 178, 444 1 178, RTÜK iletişim hatları, RTÜK mobil uygulamaları ve CİMER üzerinden yayınlarla alakalı şikayet ve önerilerini RTÜK’e iletebilmektedir. 1/1/20223110/2022 tarihleri arasında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu iletişim merkezine toplam 29 bin 291 bildirim gelmiştir. Bu bildirimlerin yüzde 56,7’si erkeklerden, yüzde 43,2’si kadınlardan oluşmaktadır. En fazla bildirim ve şikayet alan dizeler, ikinci sırada reality showlar, üçüncü sıradaki ise beceri ve direnç yarışmalarıdır.
DİJİTAL BAĞIMLILIK ÇOK YÜKSEK: Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, ülkemizin geleceğinin umudu ve hazinesi konumunda olan gençlerimizin fiziksel, zihinsel, psikolojik ve ahlaki girişimlerini ön planda tutan, çıkarlarını gözeten bir tutum izlemeyi görev bilmiştir… Araştırmamızda, alt sosyoekonomik gruplara mensup ailelerin çocuklarının dijital bağımlılığının daha yüksek olduğu maalesef ortaya çıkmıştır. Ailelerin bu hususa ilişkin farkındalığının artması ve çocuklarının karşılaşabileceği risklere karşı dikkatli olmaları son derece önemlidir. Televizyon izleme süresi, dünya genelinde 2 saat 54 dakikadır. Türkiye genelinde ise 4 saat 33 dakikadır, gençlerde ise 1 saat 42 dakika olarak belirlenmiştir. Araştırmaya göre ayrıca 1521 yaş grubu gençlerin yüzde 76,3’ü televizyon izliyor iken yüzde 23’7’si de televizyon izlememektedir. Gençlerin izleme süresi ise 2018 yılında 2 saat 51 dakika iken 2021 yılında 1 saat 42 dakikaya gerilemiştir.”
(Gerçek Gündem)
İhracatta büyük düşüş! Savaş Türkiye ekonomisini de vurdu24 izlenme
2022'nin ilk akaryakıt zammı: Benzin, motorin ve otogaz LPG'ye büyük zam!65 izlenme
Yeni patron Çayırhan'da para basacak34 izlenme
Metin Akpınar yıllar öncesinden bugünleri bakın nasıl anlatmış !5793 izlenme
Bir asker daha isyan etti ! 'Katilleri saldınız, tecavüzcüleri saldınız, bizi niye salmıyorsunuz ?'205 izlenme
İmamoğlu: ”Everything will be all right”149 izlenme
Erdoğan 'Suriye'nin Kuvayı Milliye'si' demişti, ÖSO militanı Rizeli çıktı !2596 izlenme
Balkonda şarjöre mermi dolduran şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı32 izlenme