RTÜK, Çukur adlı dizideki bir karakterin küfür içeren ve 'bip'lenerek ekrana getirilen görüntülerinin internette sansürsüz yayınlandığı gerekçesiyle ceza kesti.
Kurul kararında, “Söz konusu ifadeler yayında biplenmiş bir şekilde ekrana yansımasına karşın, Show TV’nin resmi internet sitesinde yer alan dizinin, sansürsüz bölümlerinde küfür niteliğinde ifadeler biplenmeden yayımlanmaktadır. Dizinin televizyonda yayımlanan biplenmiş yayını ile internet sitesinde yer alan sansürsüz hali beraber değerlendirildiğinde; biplemenin zaman zaman yeterince iyi yapılmadığı, zaman zaman da argo ve küfür niteliğindeki ifadeleri söyleyen kişinin ağız hareketlerinden ekran başındaki izleyiciler tarafından anlaşılabileceği görülmektedir” ifadelerine yer verdi. İnternet yayını üzerinden verilen ceza, bir ilk oldu. Kararla yayıncı Smashow TV’ye 'dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanılı' gerekçesiyle yaklaşık 1 milyon liralık ceza kesildi.
http://www.abcgazetesi.com/rtukinternetemudahaleetmeyebasladi1milyontlceza79309h.htm
İşte bakanlığın asgari ücret için konuştuğu rakam64 izlenme
Narin Güran davasında Leyla korkusu: "Sanıklar şu anki ifadelerle serbest kalabilir"70 izlenme
Türkiye Ata’sını böyle andı! Bu sevda bitmez43 izlenme
Kamer Genç’in yıllar önce AKP'li vekillerin üzerine yürümesine rağmen meclis kürsüsünden yaptığı ‘Fethullah Gülen’ uyarısı yeniden gündem oldu50 izlenme
Gıda devinin fabrikası icradan satılıyor!283 izlenme
Ekmeğe zam yolda, 4 TL’ye satılacak!60 izlenme
Sedat Peker iddianamesi çıktı: İşte yıllar önceki cinayetin detayları70 izlenme
AKP'li ilçe belediyesine özel şirketlerden çok sayıda lüks araç bağışı!124 izlenme
Memur emeklilerinin zam farkını alacağı tarih belli oldu
Gazze’de mahsur kalan Türkler yardım bekliyor: "Yetkililer ellerinden bir şey gelmediğini söylüyor"
Emekçilerin ‘sefalet zammı’ protestosuna polis müdahalesi: Sendika başkanları gözaltına alındı!
'Man Adası belgeleri'ne yasak! Gerelçe: Erdoğan'ın siyasi kariyerini etkileyecek 'itham'