Rusya'nın en zengin isimlerinden biri olan ve Batı'nın yaptırım listesine aldığı Tinkoff Bank'ın kurucusu Rus oligark Oleg Tinkov, Instagram'da yaptığı açıklamada, Kremlin’in Ukrayna’yı işgal kararına yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.
Rus halkının büyük bölümünün Ukrayna’daki savaşa karşı olduğunu söyleyen 54 yaşındaki Tinkov, “Bu çılgınca savaştan fayda sağlayan tek bir kişi bile görmüyorum! Masum insanlar ve askerler ölüyor” ifadelerini kullandı. Tinkov, “Elbette Z harfleri çizen moronlar var, ama her ülkenin yüzde 10'u morondur. Rusların yüzde 90'ı savaşa karşı” diye yazdı.
Tinkov, “Kremlin yetkilileri kendilerinin veya çocuklarının bu yaz Akdeniz'e gidemeyecek olmasından dolayı şok yaşıyor. İş insanları mülklerinin kalanını kurtarmaya çalışıyor” dedi. Rusya'daki “nepotizmi ve dalkavukluğu” eleştiren Tinkov, “Ülkedeki her şey b.k gibiyken ordu nasıl iyi olabilir. Sabah ayık kafayla kalkamayan generaller şimdi ordularının b.k gibi olduğunu gördü” ifadelerini kullandı.
Daha önce Rusya’dan taşınan Tinkov, mesajının sonunda İngilizce olarak “Sevgili Batı, lütfen Putin’e daha fazla rezil olmaması ve bu katliamı durdurması için bir çıkış yolu verin. Lütfen daha mantıklı ve insancıl olun” dedi.
Hatay'da Suriyeli sayısı 500 bini aştı!607 izlenme
Akşener'e küfürler savuran trole devlet övünç madalyası verildi!311 izlenme
Benzine ve motorine dev zam!49 izlenme
CHP'lilerden sosyal medyada ses getiren video! 'Nereye gitti bu paralar?'87 izlenme
Betona dönüşecek bir doğal alan daha bulundu: Tarsus’ta sahil şeridine 11 otel dikilecek!112 izlenme
İBB, 3 bin esnaf ve konut kiracısından 3 ay kira almayacak!67 izlenme
Sosyal medya ayağa kalkmıştı: İçişleri Bakanlığı yetkililerinden 'ped satışı' açıklaması105 izlenme
Kiev'e yılbaşı akşamı yapılan füze saldırısının kamera görüntüleri ortaya çıktı66 izlenme
Ahmet Necdet Sezer'den çok konuşulacak Gezi Davası tepkisi! "Gözyaşlarımı katledilen hukuk sistemi için akıtıyorum"
63 yaşındaki vatandaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı !
‘Ordu Valisi İmamoğlu’na ve taraftarlarına küfür etti’
Camiler için toplanan paradan Ali Erbaş'ın kitabı mı alınıyor?