Ülke genelinde Eylül ayında konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 9,5 azalarak 102 bin 656 oldu. İstanbul 15 bin 247 konut satışı ve yüzde 14,9 ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 9 bin 48 konut satışı ve yüzde 8,8 pay ile Ankara, 5 bin 476 konut satışı ve yüzde 5,3 pay ile İzmir izledi.
Konut satışının en az olduğu iller ise 47 konut ile Ardahan, 55 konut ile Hakkari ve 77 konut ile Bayburt oldu. OcakEylül dönemindeki konut satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,9 azalışla 900 bin 74 olarak gerçekleşti. Yabancılara konut satışı ise geçen yılın Eylül ayına göre yüzde 42 azalarak 2 bin 930 oldu.
Eylül ayında yabancıların konut alışındaki payı yüzde 2,9 oldu. Yabancılara konut satışlarında ilk sırayı 1007 konut ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla 978 konut satışı ile İstanbul, 211 konut satışı ile Mersin izledi.
YABANCI KONUT SATIŞINDA RUSLAR İLK SIRADA
Eylül ayında Ruslar Türkiye’den 722 konut satın aldı. Rusları sırasıyla 327 konut ile İran, 191 konut ile Irak, 148 konut ile Almanya vatandaşları izledi. Ocak ayından itibaren yabancılara konut satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43,5 azalarak 28 bin 64 oldu. Antalya'da bu yıl 48 bin 150 konut satışı gerçekleşti. Ekim ayına kadar 10 bin 372 konut yabancıya satıldı. Yabancılara konut satışında Antalya'nın ardından 8 bin 965 konutla İstanbul, 2 bin 176 konutla Mersin, 867 konutla Ankara yer aldı.
Geçen yıl UkraynaRusya savaşı sonrası OcakEylül arasında Antalya’da yabancıların konut alışına gösterdiği ilgi bu sene gerçekleşmedi. Geçen yıl OcakEylül döneminde 14 bin 656 olan yabancıya konut satışı, bu yıl aynı dönemde 10 bin 372'ye geriledi.
Yeniçağ
İşte devleti bu kafalar yönetiyor ! Cübbeli 'Davutoğlu, Abdest almadan hiçbir devlet evrakını imzalamaz !'1427 izlenme
Boğaziçi keyfiyete teslim: Kayyum rektör haber vermeden sertifika programını sonlandırıyor15 izlenme
Gözaltına alınan Orhan Aydın’dan ilk açıklama: ‘Kabul edilemez!’74 izlenme
'TSK içinde yeni bir tarikat yapılanması' iddiası: CHP'li Veli Ağbaba Meclis'teki tüm partileri "Dikkat edilmeli" diyerek uyardı11 izlenme
İstanbul Barosu seçimlerinde kendilerine 'Kardeşler Cemiyeti' diyen gericilerden skandal görüntüler !1135 izlenme
Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, Türkiye'nin 'iflasını' işaret etti "Tamamen bilim dışı politikaların sonucu iflas olasılığı..."28 izlenme
TSK'dan ihracı istenen teğmenlerden tarihi savunma15 izlenme
AKP'nin 'Yeliz'i, karantinada 'üremeyi' tavsiye etti!152 izlenme
Sedat Peker'in 'Soylu' iddialarının ardından gündeme gelmişti: CHP'li vekilden 'istifa' çağrısı!
Minik öğrenciler Atatürk büstünün ıslanmaması için bakın ne yaptı?
Devletin İstanbul’dan topladığı vergi yüzde 52.5 azaldı!
Bağcılar'da annesinin kafasını keserek balkondan sokağa atan cani hakkında flaş karar!