Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hakkında görevinden istifa ettiğine dair iddialara yanıt verdi. Şimşek, Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir” dedi.
Ekonomist Evren Devrim Zelyut, TELE1’de Şimşek’in istifa ettiği iddiasını değerlendirdi. AKP içinde de Şimşek’ten rahatsız olanların bulunduğunu söyleyen Zelyut, “Sırf bir eski askerin ya da bir Demokrat Partili vekilin söyleminden ziyade birazcık daha arka planı bunun dolu. Çünkü AKP’nin içinde de Sayın Şimşek’ten oldukça rahatsız olan bir eski tayfa şeklinde işte Kavcıoğlu, Nebati ve onun bürokratları bir de Cumhurbaşkanımızın yardımcılarından da bir çatışma halinde olduğunu görüyoruz. Çünkü AKP buz gibi oy kaybediyor. E ne yapacaksınız?” dedi.
Zelyut şöyle devam etti:
“Bakanımızın dediği hadiseye geliyorum 20 milyar dolar biriktirdik, iyi güzel ama bunlar kaçabilir diyoruz enflasyon yukarı çıkacak O zaman ne yapılacak? Özgür Karabat’ın bir tweeti vardı. Özgür Karabat diyor ki, son kalan enerji firmalarımızı bu Enerji Üretim A.Ş.’lerde son kalan değerlerimizi de diğer firmalarımızı da Varlık Fonu’na aktarıp 50 milyar dolarlık fon sağlayıp son bir dolara baskıyla son bir hayat öpücüğü le 2016’yı hatırlarsınız. İşte Binali Yıldırım 200 milyar KGF falan. Şimdi o zamanlar attıkları atıştı. Niye? rezerv vardı. 200 milyar dolar rezerv yediler. Onun üstüne bakın 8 trilyonu geçen borçlar. Müthiş derecede varını yoğunu en son başkanlık seçimini kazanmak adına yedi bitirdi memleketi. Şimdi dediğimiz gibi bu para bir birikiyor. Birazcık enflasyonu, talebi boğarak o talep de kimin talebi oligarklarının değil bakın normal toplam talebin yarısı bu arkadaşların talebi. Yani oligarşinin talebi. Şimdi dış açıya düşürdük diyorlar, dış ithalata tüketim mallarının ithalatına bakıyorum yarısı bunların bizle alakası yok vatandaşın zaten kolu kanadı kalkmıyor onun yarattığı bir talep yok. İyice bitirdiler zaten.”
Kaynak: TELE1
Serik'te 12 kişide koronavirüs çıktı! 15 sokak karantinaya alındı!
Atatürk'e hakaretler yağdıran Üçler Döner'in sahibi 'Yağcı Hacı' lakaplı fenomen'in Süleyman Soylu ile videosu ortaya çıktı
Ucuz et kuyruğunda gözleri doldu: "Tarım ülkesi Türkiye’nin düştüğü duruma bak. Allah sizi kahretsin!"
İstanbul Kadıköy'de CHP standında "Kurtuluş yok tek başına" şarkısını söyleyen 15 yaşındaki çocuğa saldırı!
Menzilci doktorun sessiz sedasız göreve döndürüldüğü ortaya çıktı!
Eyt linin bağkur borcu varsa ne yapmalı?
Diyanet'ten "içki" açıklaması: Taşıyan da servis eden de...
Samandağ’da arazi kamulaştırmasına karşı çıkan vatandaş: "Oğlum 25 yıl Arabistan'da çalıştı o toprağı almak için. Depremde vefat etti. Önce beni oraya gömmeleri lazım"
İYİ Partili Çıray'ın TSK operasyonuna yönelik söylemleri tartışma yarattı: ABD'ye haber verildi mi sizce teröristler ne yaptı?
AKP'li Varank'ın 47 milyonluk 'müjdesi' hayalet oldu
Vatandaş krizde, Diyanet hava atma peşinde! Halkın parasıyla Cibuti'ye '2. Abdülhamid Han Cami ve Külliyesi' yapıldı!
Kız Kulesi muamması: İşte kulenin içinden ilk fotoğraflar
Taksim’e çıkmaya çalışan gruba polis müdahalesi
AKP’li isimlerin, çocuklarına memur kıyağı ortaya çıktı!