Rusya’nın Ukrayna’daki saldırıları sürerken, Rus güçlerinden temizlenen bölgelerde aramakurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.
Ukrayna’nın Rus saldırısından en çok etkilenen kentlerinden biri olan Brovary’de de Rus askerlerinin çekilmesinin ardından kentte meydana gelen savaşın acı izleri görüntülendi. Sözcü'de yer alan habere göre, Rus bombardımanı altında kalan şehirde birçok yerleşim ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelirken, Rus askerleri tarafından evlerin kapısına “Misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz” yazıldığı görüldü.
Yaşanan çatışmalarda evine bomba isabet eden ve evi yıkılan Ukraynalı Mariya isimli bir kadın, “Rus tankı geçtiği sırada evimize bomba düştü. Bizim Kiev'de evimiz vardı ve oraya geçtik. Ama başka evi olmayan ve evleri hasar alan insanlar var. Köyümüz çok büyük hasar aldı. Evlerin birçoğu tamir edilebilecek durumda değil ve bu çok üzücü. İnsanlar evlerinin kapılarına içeride siviller var yazdı bombalanmamak için. Ama yine de bombaların hedefi oldular. Bazı evleri bilerek vurdular. Evler ne kadar güzelse o kadar bombaladılar” ifadelerini kullandı.
Deprem konutları inşaatlarında 2 ayda en az 13 işçi can verdi25 izlenme
Esenyurt'ta CHP'lilere abluka! "Siz AKP'nin polisi değilsiniz"17 izlenme
Putin, Erdoğan ve Macron ile görüşmek istemedi!644 izlenme
İnan Güney Silivri'den ilk mesajını gönderdi12 izlenme
Kanal İstanbul iddiası! "Bürokratlar imza atmıyor, süreç kilitlendi"40 izlenme
AKP ve MHP arasında ipler gerildi! Cumhur İttifakı'nda "ayyaş" krizi!391 izlenme
Cinayetin düğümünü annenin diş izi çözecek! Savcılık Adli Tıp raporunu bekliyor20 izlenme
Erdoğan'ın İstanbul korkusu! 'Açık söyleyeyim üzüldüm'692 izlenme
TÜİK Eski Başkanı Birol Aydemir: "TÜİK hesabıyla 85 milyonun hakkı yeniyor"
İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a yanıt: "Başarısız oldukları için vasatlıklarıyla laf üretiyorlar"
CHP: Saray, vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye attı; ekonomik buhrana sürükledi
AKP'de kazan kaynamaya başladı! Kültür Bakanlığı krizi iki kez tweet sildirdi