Anasayfa1
20 Aralık 2018 ( 124 izlenme )
Reklamlar

Rusya, Türkiye’den getirilen 128 tondan fazla narenciyeyi ülkeye sokmadı!

Rusya tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor, dün Türkiye’den getirilen 61.5 ton mandalina ve 67.2 ton portakalın gerekli sağlık koşullarını karşılamadığı gerekçesiyle ülkeye sokulmasına izin vermedi.


Sputnik’in haberine göre, Türkiye’den getirilen 128.7 ton narenciye Rusya’ya sokulmadı. Sınıra getirilen 61.5 ton mandalina ve 67.2 ton portakalda tarım zararlısı bulunması nedeniyle girişi yasaklandı.

Rosselhoznadzor daha önce Rusya ve Avrasya Ekonomik Birliği’nin (AEB) gıda sağlık taleplerine yönelik ihlallerde gözlenen artış nedeniyle kurum uzmanlarının 5 Aralık’tan itibaren Türkiye’deki narenciyeyi yollanmadan önce denetlemeye başladığını duyurmuştu. Açıklamada özellikle de Türkiye’den gönderilen ürünlerde pek çok kez Akdeniz meyve sineğine rastlandığını vurgulanmıştı.

https://www.abcgazetesi.com/ekonomi/rusyaturkiyedengetirilen128tondanfazlanarenciyeyiulkeyesokmadi/haber116265

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu isyan etti: "Bir haftadır uyku uyuyamıyorum" Kılıçdaroğlu’ndan ‘cücük’ cevabı TMO'nun KDV uygulaması çiftçinin belini büktü: Türkiye buğday ithalatında dünya birincisi! Özgür Özel'den Grand Kartal Otel faciasının aydınlatılması için 5 soru!