Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin onuncu gününde Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan çok tartışılacak bir iddia ortaya atıldı.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rus askerlerinin daha önce ele geçirdikleri şehirlerde kadınlara tecavüz ettiğini iddia etti.
Çevrimiçi bir etkinlikte konuşan Kuleba, işgal altındaki topraklarda ‘çok sayıda tecavüz vakası’ yaşandığını öne sürdü. Kuleba, görüşmeye kazak ve bir ceketle katılırken, ‘dışişleri bakanı gibi görünmediğim için üzgünüm’ dedi ve ulusun çektiği acıların arasında uluslararası hukuk hakkında konuşmanın ‘zor’ olduğunu da sözlerine ekledi.
ON BİR TECAVÜZ VAKASI BİLDİRİLDİ
İddiasını destekleyecek kanıt sunmadı, ancak Ukrayna medyası, bir haftadan uzun süren çatışmalardan sonra Rusya tarafından ele geçirilen tek büyük şehir olan Herson’da on bir tecavüz vakasının rapor edildiğini bildirdi.
Sözcü'de yer alan habere göre Kuleba, medyayı “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işlediği suçlar hakkındaki gerçeği yaymaya” çağırdı. Ukrayna Dışişleri Bakanı, ‘Bizden çok daha güçlü olan düşmana karşı savaşıyoruz’ dedi. Kuleba, ‘Ancak uluslararası hukuk bizim tarafımızda ve umarım bize yardımcı olur.’ ifadelerinde bulundu.
Kuleba, “Şehirlerinize bombalar düştüğünde, askerler işgal altındaki şehirlerde kadınlara tecavüz ettiğinde, ve evet ne yazık ki, Rus askerlerinin Ukrayna şehirlerinde kadınlara tecavüz ettiğine dair sayısız vakamız var.” dedi.
MİLYONLARCA KİŞİ ÜLKEDEN KAÇTI
Daha önce de Rusya’nın Ukraynalı askerleri ve ailelerini esir aldıktan sonra halkın önünde infaz edeceği öne sürülmüştü. Bu ve benzeri iddiaların ortaya çıkması ile Rusya’ya yönelik ‘savaş suçu’ sesleri de yükselmeye başladı.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali şimdiden yüzlerce can alırken, bir milyondan fazla insanın da ülkeden kaçmasına neden oldu.
Ve bugün, Ukrayna’nın güneyindeki Mykolaiv güne Rus bombardımanı ile başladı. Şehir, hafta başında Ruslara geçen Herson’dan kilometrelerce uzakta bulunuyor ve Ukrayna’nın üçüncü büyük şehri ve ana limanı olan Odessa’ya giden yol üzerinde yer alıyor.
Ukrayna, dün gece, şehrin eteklerinde bir havaalanına yapılan saldırının geri püskürtüldüğünü açıklarken, halkın gece boyunca barikatlar kurduğunu da aktardı.
Yurttaştan AKP kongreleri isyanı! 'Bu iktidarı lanetliyorum, elbet bunların hesabı sorulur!'90 izlenme
İstanbul’da üst geçitte Gaffar Okkan’lı afişle protesto59 izlenme
İddiaların omurgasını bu 6 ihale oluşturdu16 izlenme
Küresel gıda fiyatları 2,5 yılın dibinde, Türkiye’de ise 38 aydır aralıksız artıyor32 izlenme
İşte sicili kabarık Diyanet İşleri Başkanı 'Kılıçlı' Ali Erbaş’ın halkı kışkırtan icraatları!56 izlenme
O ekonomist uyardı! “Seçimlerden sonra dolar 10 lira olacak”102 izlenme
Hatay'daki Suriyeli doğum tartışması sürüyor: CHP'li vekilden çarpıcı hamle!56 izlenme
İsrail'in demir kubbe savunma sistemi Filistin füzeleriyle başa çıkabiliyor mu? İşte görüntüler60 izlenme
Bodrum'da sahili doldurup ağaçları katlettiler! Otelin sahibi Ürdünlü çıktı!
Etkin pişmanlıktan yararlanmıştı... Ertan Yıldız tahliye edildi
Alçaklığın bu kadarı: Aleviden şehit olmaz, Kılıçdaroğlu ölsün!
Gülistan Doku'nun ablası kardeşinin neden öldürüldüğünü açıkladı! "Kötü bir şeye zorluyorlar. Kızımız da bunu kabul etmediği için ‘Sizi ifşa edeceğim’ dediği için Gülistan'ı öldürüyorlar"