Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye’ye hibe etti” diyerek savunduğu uçak hakkında Sabah yazarından 'hediye uçak' için tuhaf bir savunma geldi.
Erdoğan, son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de eleştirdiği 'hediye uçak ' konusunda Azerbaycan dönüşü uçaka gazetecilere yaptığı açıklamada "Sağırları incitmek istemem. Ama bahsettikleriniz, duymuyorlar ama uyduruyorlar. İşin aslı nasıl peki? Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye'ye hibe etti; ‘Ben Türkiye'den para almam; bunu Türkiye'ye hediye ediyorum, hibe ediyorum' dedi. O uçakbenim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne verilecek böyle bir uçak, CHP'yi niye rahatsız ediyor? Ya da onların TV kanallarını niye rahatsız eder? Bunları anlamak mümkün değil." açıklaması yapmıştı.
SABAH YAZARI: ARAP GELENEĞİ
Muhalefetin ve AKP'nin müttefiki Devlet Bahçeli'nin de hedefindeki 'hediye uçak ' için en ilginç savunma ise Erdoğan'a ve AKP'ye yakın Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok'tan geldi. Altınok, bugün kaleme aldığı "Bu neyin kompleksi?" başlıklı yazıda uçak meselesi ele aldı ve hediye edilen 500 milyon dolarlık uçağı şu satırlarla savundu:
"Gelelim, dünyanın 17. büyük ekonomisinde yaşadığının bilincinde olarak bu uçakmevzusuna itiraz edenlere...
Onlar da özetle "Türkiye'ye uçak lazımsa kendisi alır. Katar kim ki bize hibe ediyor" diyorlar.
Ancak, Türkiye'ye hediye veremeyecek kadar önemsiz gördükleri bir ülkenin jestini kabul etmesini onur meselesi saymaları garip.
Öyle ya, bir dönem Osmanlı'nın vilayeti olan küçük bir ülke. ABD'nin darbe ve işgalle tehdit ettiği günlerde cesurca yanında duran Türkiye'ye saygı duyuyor. Ve mensubu olduğu Arap kültüründeki bir rutini, beğenilen şeyi "tak çıkartıp" hediye etme geleneğini yaşatıyor."
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1089853/Sabah_yazarindan_ucak_savunmasi___Bir_Arap_gelenegi_.html
Hatay, deprem kayıpları için yürüdü21 izlenme
CHP'den Taksim'e çelenk bırakmayan AKP'ye: "Milli değerlerle sorunları olduğunu geçmişten biliyoruz"10 izlenme
'Muhalefet partisine oy verdiği için 10 kişinin tecavüzüne uğradı'275 izlenme
"Milyon dolar" açıklaması tepki çeken Dilek Sabancı özür diledi 'Yanlış ifade ettim. Yanlış anlaşılmaya sebep olduğum için kamuoyundan özür dilerim'48 izlenme
Abdulkadir Uraloğlu, “Kurban Bayramı'nda kara, hava ve demiryolu ile seyahat edenlerin sayısı 35 milyonu geçti”28 izlenme
Deprem bölgesine ilk gün ulaşan Çek ekibi rezaleti açıkladı: "Canlı bulunmayan enkazlara yönlendirildiler"42 izlenme
AKP’li belediyeden milyonluk asfalt ihalesi!75 izlenme
Üniversiteli gençler: "Rahatsızlık vermeye devam edeceğiz"31 izlenme
Eğitim bunlara emanet ! Öğretmen öğrencilerini kıbleye çevirip 'zemzem suyu' içirdi !
Turhan Çömez Cargill'e çekilen peşkeşi anlattı! "ABD Başkanı George Bush'un ricasıyla Türkiye'deki şeker fabrikalarının ABD'ye peşkeş çekildi"
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Hasta sayısı 425.628'e, can kaybı 11.820’ye yükseldi!
2 katına çıkardılar! Seçim mi geliyor?