Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadasında Eceabat ilçesine bağlı
Seddülbahir köyünde, 9 Ocak 1916 Çanakkale Zaferi ve Gelibolu
Yarımadası’nın Tahliyesinin 102’nci yıldönümü dolayısıyla anma töreni
gerçekleşti. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş,
"Çanakkale'yle, 9 Ocak 1916’daki büyük zaferle, 18 Mart’taki büyük
zaferle, 15 Temmuz, 16 Temmuz büyük zaferi arasında hiçbir fark yoktur"
ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, “Burada sadece bir anma, bir hatırla değil aynı zamanda sonraki nesillerimize de aktaracağımız bir ruhu ve anlayışı yeniden kuşanmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Bundan 102 sene evvel geldikleri gibi Çanakkale Gelibolu Yarımadasından çekilip giden İtilaf Devletlerine karşı kazanılan bu büyük zaferi tabii ki hatırlıyoruz. Çanakkale gelmiş geçmiş olan bir şey değildir. Trablusgarp, Allahuekber dağlarında verilen mücadele, Medine ve Kudüs’te verilen mücadele tarihte kalmış olan mücadelelerden ibaret değildir. Düşman aynı düşmandır. Bu millette aynı millettir. Dün emperyalist olarak bu milletin karşısına çıkanlar, bugünde neo emperyalist oyunlarıyla milletin karşısına çıkıyorlar. Dün Çanakkale’de mertçe karşısına çıkmaya gayret edenler bugün 15 Temmuz ihanetleriyle milletin karşısına çıkmaya çalışıyorlar. Onun için hiç unutmayın ki Çanakkale'yle 9 Ocak 1916’daki büyük zaferle, 18 Mart’taki büyük zaferle, 15 Temmuz, 16 Temmuz büyük zaferi arasında hiçbir fark yoktur” şeklinde konuştu.
(İHA)
Kılıçdaroğlu'ndan Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılmasıyla ilgili ilk açıklama geldi "Bu kadar savrulmaz olmaz ki"50 izlenme
Cumhur İttifakı’nda emekli ikramiyesinde ayrımcılığa tepki: "Tüm çalışanlara verilsin"27 izlenme
Son anket açıkladı: Cumhur İttifakı büyük düşüş yaşıyor36 izlenme
Tuzla Piyade Okulu'ndaki teğmen: "Bildirmemize rağmen işlem yapılmadı"46 izlenme
Belediyenin daireleri dernek ve cemaatlere verilmiş!243 izlenme
Sosyal medya ikiye bölündü! Erdoğan'a övgü, Şanghay zirvesinde Aliyev'e tepki27 izlenme
Türk bayraklarıyla donatılan İstiklal Caddesi havadan görüntülendi52 izlenme
İşçiye yaptınız emekliye yapmayın14 izlenme
Bin 100 odalı saraya bin 108 işçi aldılar!
KONDA, AKP seçmenini analiz etti "ATV izliyorlar, internete girmiyorlar"
Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi kim sorusuna Meclis Başkanlığı'ndan şaşırtan yanıt!
Astım hastası kadın aracının içerisinde darbedilmişti: Saldırganlara değil mağdura hapis cezası!