Türk Dil Kurumu (TDK), Babalar Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından "Baba" kelimesini konu alan bir paylaşım yaptı.
Paylaşımda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına da yer veren kurum, "Bir ülkeye veya topluluğa yararlı olmuş kimse: Atatürk, Türk milletinin babasıdır" ifadelerini kullandı.

Söz konusu paylaşımın daha sonra kurumun sosyal medya hesabından kaldırıldığı görüldü.
Paylaşımın kaldırılmasının ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı duruma tepki gösterdi.
Paylaşımın neden silindiğine ilişkin TDK tarafından ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Tepki gösteren isimler arasında yer alan CHP'li Muharrem İnce, "Varlığını borçlu olduğun o büyük insana vefasızlık yapma. 3-5 nankörün tepkisinden çekinip paylaşımını kaldırma: Atatürk, Türk milletinin babasıdır" ifadelerini kullandı.

Öte yandan TDK, daha önce de Türk edebiyatının önemli isimlerinden Nurullah Ataç içeriğiyle gündeme gelmişti.
Kurumun, 17 Mayıs 2026'da Ataç'ın ölüm yıl dönümünde paylaştığı videoda İngiliz şair T. S. Eliot'ın fotoğrafını kullandığı ortaya çıkmıştı.

Ayrıca TDK'nın 2024 ve 2025 yıllarında Nurullah Ataç için yayımladığı anma içeriklerinde de Eliot'ın fotoğrafının kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Not: Türk Dil Kurumu (TDK), 12 Temmuz 1932'de Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla "Türk Dili Tetkik Cemiyeti" adıyla kuruldu.
Sözcü
AKP’den EYT’lilere kötü haber!100 izlenme
Koç Holding'ten 10 Kasım'a özel muhteşem bir video daha! 'Bu Hasret Bizim'336 izlenme
Burhan Kuzu farkında olmadan her şeyi itraf etti 'CHP'nin FETÖ araştırılsın önerilerini bilerek reddettik !'338 izlenme
Koronavirüs bitmeden başka bir tehlike daha! 8 ilimizde istila başladı525 izlenme
Piyasalar Fed öncesi düşüşte41 izlenme
Motorinin litresi 50 lirayı aşacak16 izlenme
Ankara lobisi: CHP, Altı Masa adayının 2 Mart'ta belirlenmesini istiyor32 izlenme
"FETÖ'nün siyasi ayağı araştırılsın" teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi!156 izlenme
Engin Polat ve Eşi Dilan Polat gözaltına alındı!
'Türkiye Yüzyılı'nda' dev işsizlik dalgası! Gerçek oran yüzde 32'yi aştı
CHP'li belediye işsizliğe çare oldu!
Emekliler yüzde 30'luk zamma böyle tepki gösterdi! 'İnsanlar çocuklarından destek alıyor. Sarayın bütçesi yüzde 80, vergiler yüzde 120’nin üzerinde artırılıyor. O zaman emekliye de o kadar versinler'