29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının başladığı Aydın'da renkli bir etkinlik gerçekleştirildi. Aydın Kadın Hakları Koruma Derneği ve Zeybek Gücü Spor tarafından organize edilen etkinlikte, Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıldönümü dolayısıyla 98 kadın etkinlik gerçekleştirdi.
Atatürk Kent Meydanı’nda üzerlerinde Atatürk ve Türk Bayrağı’nın bulunduğu tişörtler bulunan kadınlar, müzik eşliğinde zeybek oynadı. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte vatandaşlar, o anları cep telefonları ile kayıt altına aldı. Kadınların zeybeği, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.
Projeyi gerçekleştiren, Aydın Kadın Hakları Koruma Derneği Başkanı Habibe Güler, etkinlik için yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetin kadınlar için önemine vurgu yapmak, hayatın içindeki kadınlarımızın farkındalığını arttırmak istedik. Bizler cumhuriyet kadınlarıyız. Gözlerimizi laik cumhuriyete açtık. Başka bir yönetim şekli bilmiyoruz. Kadınlarımız, cumhuriyet sayesinde birer birey olmuştur. Burada 98 kadın ile gelip cumhuriyeti kutladık. Buradaki kadınlar cesur yürekli kadınlar. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi.
Zeybekgücü Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Betül Korkmaz Akçanal ise, "Kadınlarımız, çok kısa bir sürede organize oldu ve çok çalıştılar. Bu proje Aydın’ın kadınlarının birlik ve beraberliğini, gücünü, yönetimdeki söz hakkını gösteren bir projeydi” diye konuştu. (DHA)
41 şirketin yönetim kurulu üyesi olan THY Basın Müşaviri Miami’den Lamborghini fotoğrafı paylaştı
EYT'ye yapılan başvuru sayısı belli oldu
Enflasyon hedefleri şaştı, maaş zammı bilmeceye döndü
Erdoğan ve Katar Emiri temelini atmıştı; fabrika sökülüyor!
Berna Laçin Kılıçdaroğlu’nun fazla oy aldığı sandıklardaki skandalı açıkladı
Erdoğan kadro isteyen taşeron işçileri fırçalıyor 'Yaptıklarımız şımartmasın !'
Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı
Avrupa Parlamentosu Üyesi Dario Nardella: "Siyaset polis gücüyle etkisiz kılınamaz"
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 975 vaka tespit edilirken, 4 kişi hayatını kaybetti, 946 kişi sağlığına kavuştu!