Edirne Tabipler Odası Başkanı Dr. Gürcan Altun, Türkiye genelinde 10 Aralık 2020 tarihi itibariyle 85'i hekim olmak üzere 227 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.
Geçen ay 17'si hekim olmak üzere toplam 63 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini ifade eden Altun, Kasım ayında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının sayısının salgının başlangıcından beri corona virüsü sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının yüzde 28,8'ini oluşturduğunu söyledi.
SON 15 GÜNDE CİDDİA ARTIŞ VAR
Corona virüs salgınının başladığı ilk günden beri 13 Kasım'a kadar Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli olan 111 sağlık çalışanının corona virüsü salgınına yakalandığının altını çizen Altun, 25 Kasım itibariyle bu sayının 105 artış ile 216'ya ulaştığını vurguladı.
Son 15 günde corona virüsü salgınına yakalanan sağlık çalışanlarının sayısında ciddi artış yaşandığına dikkat çeken Altun, son 15 günde 134 sağlık çalışanının daha corona virüsü salgınına yakalandığını ve Edirne'de corona virüsü salgınına yakalanan sağlık çalışanının toplam sayısının 350'ye ulaştığını belirtti.
İKİ HASTANEDE 350 SAĞLIK ÇALIŞANI CORONA OLDU
Coronaya yakalanan 350 sağlık çalışanının Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi personelinden oluştuğuna dikkat çeken Altun, corona virüs testi pozitif çıkan filyasyon, 112, ilçe devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, özel hastaneler ve muayenelerde görevli sağlık çalışanlarının bu sayıya dahil olmadığını önemle ifade etti.
“HASTALIĞIN EN FAZLA GÖRÜLDÜĞÜ DÖNEMDEYİZ”
Vatandaşlara mümkün olduğunca evlerinden dışarıya çıkmamaları, misafir kabul etmemeleri ve kalabalık ortamlarda bulunmamaları çağrısında bulunan Altun, “Corona virüs hastalığının en fazla görüldüğü dönemdeyiz” açıklamasında bulundu.
“MASKE TAKMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Maske takmanın son derece önemli olduğunun altını çizen Altun, maske takan kişinin hem kendisini koruduğunu hem de eğer hastaysa başkasına bulaşmasını önlediğini ifade etti. (İHA)
https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/sadeceikihastanede350saglikcalisanicoronayayakalandi6164558/
Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu 'asistanlara baskı yapmadığı için' istifa ettirildi!53 izlenme
Muharrem Erkek gündeme getirmişti: YSK'ye paralel yapı iddialarını kanıtlar nitelikte belgeler ortaya çıktı35 izlenme
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan skandal 'güvenli turizm' reklamı! Turistlerin göreceği Türkler 'Ben aşılandım' maskesi takacak!85 izlenme
Casusluk davasında yine HTS skandalı: Ortak baz denildi aralarında 550 kilometre mesafe çıktı27 izlenme
'Kızılbaşların öldürülmeleri helaldir' diyen isim AYM'ye gidiyor!132 izlenme
Şaka değil: Albayrak'ın damadı İBB'den 8 yılda 212 ihale almış!554 izlenme
Fahrettin Koca açıkladı: "4 bin Suriyeli sağlık çalışanı istihdam edildi, 754 bin Suriyeli bebek doğdu!"88 izlenme
Okul saldırganının bilgisayarındaki notlar ortaya çıktı! Katliamdan hemen önce yazmış98 izlenme
İşte yoksulluğun fotoğrafı! 'Çocuğunun yırtık patiğini ayakkabı tamircisine götürdü'
Tartışma yaratan Başkentgaz’dan itibar oyunu!
Yurt dışına giden doktorlarımıza hain diyen hoca dediğine diyeceğine pişman oldu! Sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü
Koyun kafasıyla büyü yaptı, Dergâh görüntüsüyle 13 milyon dolandırdı!