Sağlık Bakanlığı, corona virüsü salgını nedeniyle yaşanan yeni can kaybını, vaka ve hasta sayısını açıkladı.
Bugün toplam 310 bin 420 test yapıldı. Semptom gösteren 2 bin 802 kişiyle birlikte toplam 62 bin 797 yeni vaka tespit edildi. Açıklanan bu veriyle birlikte günlük vaka sayısında yeni bir rekora imza atıldı.
BİR REKOR DA VEFAT SAYISINDA
Tabloya göre son 24 saatte 279 kişi corona virüsünden hayatını kaybetti, toplam can kaybı 34 bin 734’e yükseldi. Bugün açıklanan 279 vefatla birlikte bir eşik daha aşıldı ve bir günde yaşanan en yüksek can kaybı sayısına ulaşıldı. Daha önce 7 Nisan’da 276 can kaybı gerçekleşmişti.
Bugün iyileşen 55 bin 413 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 3 milyon 480 bin 146’ya yükseldi.
AĞIR HASTA SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ
Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 3.3, toplam ağır hasta sayısının ise 3 bin 18 olduğu açıklandı.
Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 56.7, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68.8 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 34.9 olarak duyuruldu.

DÜN 59 BİN 187 VAKA TESPİT EDİLMİŞTİ
Sağlık Bakanlığı, corona virüsü salgını nedeniyle dün 273 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 723 yeni hastayla birlikte toplam 59 bin 187 vakanın tespit edildiğini ve 52 bin 104 kişinin sağlığına kavuştuğunu duyurmuştu.

Son araştırmadan AKP'ye kötü haber! Millet İttifakı arayı açıyor!43 izlenme
Erdoğan'ın dilinden düşmeyen sözcük: Sabır14 izlenme
Erdoğan, fındık fiyatını az bulan Kılıçdaroğlu ve Akşener'e ayrı ayrı yanıt verdi23 izlenme
Uzman isimden emekli ve memur maaşı zam oranı açıklaması202 izlenme
AKP'li Mehmet Çelebi komando beresi takıp şehit ailelerine İmralı Süreci'ni anlattı9 izlenme
Özgür Aybaş duyurdu: 'Üzüm suyuna' zam!31 izlenme
Soylu'ya sordu: Afgan sığınmacılara Türk vatandaşlığı mı verilecek?38 izlenme
Üniversitede yemeklere yüzde 200 zam33 izlenme
Müge Anlı'nın başlattığı Kızılay yardım çalışmasına 26 milyon liralık bağış.
Eskişehir'de tek emekli maaşıyla geçinmeye çalışan ailenin yaşam savaşı: "Eşim ayakkabı boyuyor, ben evlere temizliğe gidiyorum"
17 yaşındaki genç yoğun bakım dolu olduğu için kurtarılamadı!
Narin Güran cinayetinde büyük delil! Şapka düştü “kel” göründü