Gazeteciyazar Murat Yetkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün yaptığı son açıklamasını ve gündemdeki diğer konuları değerlendirdi. Yetkin, Koca hakkında, “Sağlık Bakanı Koca’nın son günlerde öne çıkması ve belli ölçüde sempati toplaması belli ki AK Parti içinde, üst katlarda birilerini rahatsız etmiş” dedi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı işaret etti.
Yetkin’in bugünkü, “Koronakriz hakkında söylenmeyenler, bilmediklerimiz” başlıklı yazısında dikkat çeken bazı bölümler şöyle:
“Siyaset kulisinde Koca’nın basın toplantısı metnine Beştepe metin yazarlarının, hatta İstanbul’daki belli mahfillerin kaleminin değdiği söylentisi yayılıyor. En son sayfada kalan iki satırı okumayı unuttuğunu fark edip sorulara geçerken sonradan eklemesi konuşmanın en azından bazı bölümlerinin sonradan monte edildiği şeklinde yorumlanıyor.”
“Sağlık Bakanı Koca’nın son günlerde öne çıkması ve belli ölçüde sempati toplaması belli ki AK Parti içinde, üst katlarda birilerini rahatsız etmiş. Başka türlü yarım saat içinde neden dört defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür etme ihtiyacı duysun? Albayrak cebinden vermiyor ki; kabinenin adı da Erdoğan kabinesi. Bakanın sağlık çalışanlarına ikramiye açıklarken önce dil sürçmesiyle ‘kaybımız (ayda) 1,5 milyar lira’ demesi, belli ki kendi ifadesi değil, nitekim Bakan hemen ‘maliyeti’ diye düzeltti ve Albayrak’a bir kez daha teşekkür etti. Yetmemiş olacak ki, Albayrak ayrıca açıklama yaparak toplam 4,5 milyar liraya mal olacak bu adımın kendi eseri olduğunu duyurmak ihtiyacı duydu.”
“Siyaset kulisinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da son zamanlarda sempati topladığı için AK Parti içindeki bazı gruplarca hedefe alındığı konuşuluyor. Uzaktan eğitimin ilk gününde ortaya çıkan Adnan Menderes’in idamının çizgi film olarak çocuklara gösterilmesinin “içeriden sabotaj” olduğu öne sürülüyor. Selçuk ‘güvendiği kişiler’ tarafından kumpasa düşürüldüğünü söylüyor satır arasında.”
Benzin ve motorine dev zam yolda33 izlenme
Muharrem İnce'den büyük itiraf! Kaset maset yalanmış, İnce kendi ağzıyla söyledi40 izlenme
Fırıncılar Odası Başkanı açıkladı: Ekmeğe rekor zam!40 izlenme
Yavaş en büyük hayallerinden birini açıkladı53 izlenme
Adnan Oktar operasyonunda iki polis gözaltına alındı257 izlenme
Yenidoğan Çetesi hakkında istenen cezalar belli oldu: Savcıyı makamında tehdit etmişlerdi!327 izlenme
Yat limanını Koç’un elinden kapan Diyarbakırlı iş insanı, Didim’de turistik arazi Ankara’da hazine arazisi aldı13 izlenme
4 yılda 402 bin esnaf kepenk indirdi!79 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi, talana karşı çıkan iki muhtarın desteğini kesti!
Aşı onayından sonra bir müjde de Uğur Şahin’den: Tek dozu görüşeceğiz
ABD Kongresi’nde 'İmamoğlu'na özgürlük' çağrısı
Toprak: “Bir neslin hayatını kararttığının farkında olan iktidar, Z kuşağı korkusu yaşıyor”