Siyasileşen üniversite yönetimlerinin baskısı, Sağlık Bakanlığı’nın politikaları derken Türkiye’de üniversitelerin içleri boşaltılmaya devam ediliyor. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, “Dokuz Eylül Üniversitesi’nden yaklaşık 54, Ege Üniversitesi’nden de 31 civarında öğretim üyesinin ayrıldığını veya ayrılmak için müracaat etmiş olduğuna ilişkin duyumlar almaktayız” dedi.

Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’e konuşan Kaynak, “Üniversitelerin özgür, bağımsız ve gerek araştırma geliştirme ve gerekse bilimsel etkinlik açısından daha büyük bir özgürlük ortamında çalışmalarını sağlamak için özerk olmaları gerekirken bir siyasi erkin atadığı rektörler tarafından yönetildiğini görmekteyiz. Üniversite hastaneleri araştırma geliştirme tıp alanındaki gelişmelere ön ayak olma yönünde çalışmalar yapan kurumlardır. Öğretim üyeleri de hem lisans düzeyinde hem lisansüstü hem kariyer düzeyinde bu tür çalışmaların öncüsüdür. Fakat üniversiteler finansal olarak özellikle yeteri kadar destek bulamadıkları için adeta ‘Sağlıkta Dönüşüm’ programının da çerçevesinde bir işletme durumuna sokuldular” ifadelerini kullandı.
Kaynak, “Bu nedenle de öğretim üyelerinin bu işletmelere parasal katkı sağlamaları için ameliyat yapmaları, hasta bakmaları, elbette ki hizmet açısından da bazı görevler almaları yönünde zorlamalar başladı” diye konuştu.
İzmir Tabip Odası olarak konuyu gerekirse yargıya taşıyacaklarını aktaran Kaynak, acil çözüm çağrısında bulundu.
Gerçek Gündem
10 kişiden 8'i enflasyonda yükselme bekliyor56 izlenme
Türk Başkonsolos ABD’li diplomatı kürsüden indirdi!152 izlenme
Reuters duyurdu: Suriye ile dev anlaşmanın altında Cengiz ve Kalyon çıktı!32 izlenme
Hatay'daki yangın yerleşim yerine sıçradı: Vatandaşlar alevleri çığlık atarak izledi31 izlenme
Bir hekim şiddeti daha! "Boşuna öldürmüyorlar bu doktorları"57 izlenme
Hazine batan geminin malları gibi satışa çıkardı! Parktan villaya ne ararsan var!65 izlenme
Uçak inmeyen havaalanına ‘Ulaşım ve Servis Hizmeti’ ihalesi açıldı!63 izlenme
Akit TV’de Erdoğan ve Bahçeli’ye bombardıman! Seçim sonuçlarını görünce patladı42 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 23.810 yeni vaka tespit edilirken, 218 kişi hayatını kaybetti, 28.749 kişi iyileşti!
Özgür Özel'den Ekrem İmamoğlu’na ziyaret
Siirt Eruh’taki kalleş saldırıda şehit sayısı 6’ya yükseldi
Cevap bekleyen soru: 7,20'den 1,1 milyar dolar alıp 8 liradan satanlar kim?