Türkiye gündemini sarsan sahte diploma skandalı AKP'li Mustafa Şentop'un sahibi olduğu öne sürülen Kuzey Makedonya'daki Balkan Üniversitesi'ne de sıçradığı iddia edildi.
Eski Üsküp Büyükelçisi Hakan Okçal, Balkan Üniversitesi'nin usulüsüz bir şekilde Türk öğrencilere diploma vermek için YÖK tarafından denklik geitirildiğinden bahsetti.
"Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin sahte diploma vermek dahil her türlü kumpasın içinde olabileceği hakkındaki iddialar bana hiç tuhaf gelmedi" diyen Okçal, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.
200810 yılları arasında Üsküp Büyükelçiliği yapan Hakan Okçal, Kuzey Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin AKP'li isimlere üniversite diploması vermek için kurulduğunu öne sürerek şunları ifade etti:

YÖK tarafından usulsüz bir şekilde denklik verildiğinden de bahseden Okçal:

Eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un usulsüz denklikle gündeme gelen Uluslararası Balkan Üniversitesi'nin sahibi ve onursal başkanı olduğu iddia edilmişti.
2023 yılında gündeme gelen iddiaları TBMM'ye taşıyan eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması için şu soruyu yöneltmişti:
"TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin sahibi ve Onursal Başkanı olduğu doğru mudur? Üniversitenin sınavsız bir biçimde Hukuk Fakültesi’ne öğrenci kaydı yaptığı ve bu öğrencilerin kayıtlarında üniversiteye dahi gitmeden bazı çetelerce pasaport işlemleri sırasında ülkeye girdiçıktı yapılarak evraklarının üniversiteye ulaştırıldığı doğru mudur? Bu konu ile ilgili bir araştırma başlatmayı düşünüyor musunuz"
TBMM Başkanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada ise, "TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un, bahsi geçen üniversiteye verdiği manevi destek dışında bir bağlantısı bulunmamaktadır" denildi.

Ay sonu gelmiyor! İşte vatandaşın bütçe açığı!75 izlenme
Bakanlığın verileri ile ortaya çıktı: 3,7 milyon hane sosyal yardım alıyor22 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 64.275 yeni vaka tespit edildi, 76.832 kişi sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 213 kişi hayatını kaybetti!45 izlenme
İzmir Torbalı'da 5 kişinin hayatını kaybettiği patlama anı kamerada!105 izlenme
Vali, Atatürk’ü yok saydı! Devlet kurumuna Atatürk’ün resmi asılmadı10 izlenme
Erdoğan CHP'li vekillere 'ulan ahlaksız' derken, Afrin'den acı haber geldi!683 izlenme
Rusya’dan AB’ye doğal gaz resti!38 izlenme
Fasulye hasadında çalışan tarım işçileri isyanda!32 izlenme
Emekliye tavsiye vereceğinize insanca maaş verin! SGK: "Günde 5 porsiyon sebze, 2 porsiyon et tüketin" -Emekli: "Et 500 lira, meyveler 50-100 lira nasıl tüketelim"
Seçim için bu hesap mı yapılıyor? Erdoğan’ın seçim öncesi enflasyon ve dolar planı
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!
Yenidoğan davasında ara karar çıktı