İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde kadın öğrencilerin kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde ele geçirilip, bir internet sitesine sızdırılması soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden Yiğit Efe İren tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne kayıtlı olan kadın öğrencilerin kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde ele geçirilip, bir internet sitesine sızdırılması ve buradan paylaşılması ile iddiasıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.
Soruşturma kapsamında 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak ile bilişim sistemindeki verileri bozma, yok etme, erişilmez kılma ve sisteme veri yerleştirme' suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 7 Ocak'ta Sakarya ve Antalya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 3 şüpheli, gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yiğit Efe İren tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.
Sözcü
Ekonomik kriz yok diyen AKP’li seçmen röportaj bitiminde krizi kabul etti!70 izlenme
Kahramanmaraş'ta 1400 kişiye mezar olan 22 bloklu Ebrar Sitesi'nin cinayetle yargılanan müteahhidi Tevfik Tepebaşı ve yakınları kurayla ev sahibi yapıldı!42 izlenme
Almanya’dan yeşil, gri, siyah pasaport kararı: Artık gidiş nedenlerini ispatlamak zorundalar!149 izlenme
Hatay'da konteyner kentin elektriğini 'fatura ödenmiyor' diyerek kestiler36 izlenme
İşte iktidarı icraatlarıyla kızdıranlar!118 izlenme
İliç’te köylüler içme suyunu kullanmıyor: "Ne kadar saklarsa saklasınlar, 11 senedir yediğimiz zehir bizim"56 izlenme
Türkiye tarihinde ilk kez Hindistan’dan buğday ithal etti!50 izlenme
'Skandal' diyen Emin Çölaşan: Şu ciddiyetsizliğe, şu laçkalığa bakar mısınız!80 izlenme