Türkiye'nin Maldivler’i Salda Gölü tahribattan kurtulamıyor. Burdur’daki dünya mirası gölün ‘gerçeğini’ Salda Gölü’nü Koruma Derneği paylaştı.
Triatlon yarışları sonrası açıklama yapan dernek, göle verilen zararları sıraladı. Salda’ya kepçeyle girdiler, kamyonla kumsalı taşıdılar. Bina diktiler. Göl kıyısına sıcak asfalt döktüler. Mikrobiyalitleri (mercan resifi benzeri yapı) ezdirdiler.
Dernek, “Salda reklam panosu değil, korunması gereken mirastır. Bu yapılan lar çevre suçudur. Bilimi, halkı ve doğayı susturamazsınız” açıklaması yaptı. Der nek Başkanı Gazi Osman Şakar ise Salda çevresindeki madenlere dikkat çekti ve “Eşeler’de krom madeni tehdidi var. Mermer ocakları çok fazla. Göllerin su yolları bozuluyor. Salda’nın suyu azalı yor. Önlem alınmalı” dedi.
Sözcü
Erdoğan'ın madenci tekmeleyen müşaviri AKP'den aday!113 izlenme
Davutoğlu gündeme getirmişti: Tarihin tanığı uçak kötü yola düştü38 izlenme
Erdoğan’ın Ankara mitinginde ‘pankart’ krizi! Yaka paça gözaltına alındılar28 izlenme
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlara rekor zam!237 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı’dan CHP’li vekile tehdit: Cehennemi yaşatacağım113 izlenme
İBB'ye üç ödül birden!65 izlenme
İmamoğlu’na Kuran’la provokasyon girişimi24 izlenme
Kriz 'Erdoğan aşığı 'Sancak'ı da vurdu!404 izlenme