Kobi cenneti olan, 4 Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu ve 2 yeni sanayi bölgesinin de kuruluş aşamasında olduğu Konya’da, ekonomik krizin etkisi ile sanayiciler işçi çıkarmaya devam ediyor.
Konya Sanayi Odası (KSO) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü’nün sahibi olduğu bir şirketten, 30 kadar kişi işten çıkarıldı. Çıkarılan işçilerin ise, son yıllarda alınanlar olduğu öğrenildi. Aynı firmada 3 yıl kadar önce de, 70 kadar işçi sendikalı olduğu gerekçesi ile işten çıkarılmış, birkaç kişi yeniden iş başı yapmıştı.
Konya Sanayi Odası (KSO) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, artan ihracat rakamlarına ilişkin, sanayiciler için daha umutlu olduklarını ve bunun da Konya Sanayi Odası tarafından yaptırılan Konya İmalat Sanayi Güven Endeksi’ne yansıdığını vurgulamıştı. Kütükçü ayrıca, elektrik ve doğal gaza yapılan zamların sanayideki tedirginliği artırdığını söylemiş ve “Daha fazla desteklenmeye ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde elektrik ve doğal gaza yapılan yüksek oranlardaki zamlar yeniden gözden geçirilmelidir” demişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/sanayicilerdahamutludiyenbaskaniscicikartti2641190/
Pandora Belgeleri: Dünya sallanıyor ama Türkiye'de hükümet sessiz!66 izlenme
CHP'li Özel: Rüşveti alan Türkiye'yi yurt dışında temsil ediyor!93 izlenme
İSPARK yönetimi hâlâ ihale dağıtıyor!93 izlenme
35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı sanığının tahliyesine itiraz!15 izlenme
TUSAŞ saldırısındaki hainlerin taksiciyi nasıl kandırdığı ortaya çıktı! Telefon ayrıntısı dikkat çekti30 izlenme
'Anketlerde AKP’nin oyu yüzde 38, aşağıya doğru gidiş var'448 izlenme
YSK, CHP'nin itirazını reddetti: Oy farkı 23768 izlenme
ABD, Husileri bir kez daha “küresel teröristler” listesine alıyor.29 izlenme
İnanmayan saysın: Bu yıl günde 3 fabrika açılmış!
Ece Üner'den yürek yakan İzmir yangını yorumu: "Hani Cumhuriyet kimsesizlerin kimiydi? Vatanı korumak çocukları korumakla başlar diyorduk ama koruyamıyoruz"
Mecliste, yoğun istifa protestosuyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nı konuşturmadılar !
Murat Çalık'ın avukatı: "Artık beklemeye gerek yok, çünkü tablo çok açık"