
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önerisi ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 24 Haziran 2018’de yapılması kararlaştırılan erken seçim, siyasi partilerde de kırmızı alarm verilmesine neden oldu.
Tüm hazırlıklarını 2019 Kasım’ı için yapan partiler deyim yerindeyse, baskın seçime yarı yolda yakalandı. 16 Nisan 2017 referandumunda da gündeme gelen ‘sandık güvenliği’ için bir süre önce çalışma başlatan CHP de Sandık ve Eğitim Komisyonlarını geçtiğimiz ay kurmuş ve eğitime başlamıştı. Eğitimler; Sandık Gücü Platformu kurucusu, CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi liderliğinde gerçekleştiriliyordu. Parti çatısı altında başlatılan 2019 hazırlığı için Sandık ve Eğitim Komisyonlarını yöneten Çelebi erken seçim kararını Sözcü’ye değerlendirdi.
Seçim için 20 aylık süre üzerinden plan yaptıklarını belirten Çelebi bu sürenin 2 aya indirildiğini hatırlattı ve “Bu bizi engelleyemeyecek.” dedi.
“Çalışma saatlerimiz uzayacak, daha hızlı çalışacağız ama sandıklardaki hakimiyeti sağlayacağız.” diyen Mehmet Ali Çelebi sözlerini şöyle sürdürdü; “Şu an Sandık Gücü diye bir platform oluşturduk bu platform sayesinde gönüllü vatandaşlar bize ulaşıyorlar ve uzaktan eğitim sayesinde gerekli eğitimleri alıyorlar. Bu seçimde kesinlikle geçmiş seçimlerdeki gibi bir güvenlik açığı oluşmayacak. İstanbul’da Bahçelievler gibi birçok ilçede ve Güneydoğu’da yaklaşık 30 bin sandıkta güvenlik açığı vardı. Bu platformdaki gönüllü vatandaşlarımız sayesinde bu güvenlik açığı ortadan kalkacak. Bunun yanı sıra şimdi mühürsüz oy pusulaları kabul edilecek diye bir şey çıkardılar bu tamamen insanların sandığa gitmesini engellemek, insanları sandıktan soğutmak için yapılan bir propaganda. Yasaya bakılırsa bu madde sandık kurulunun ihmalinden kaynaklı mühürsüz oy pusulası sandığa atılırsa kabul edilecek deniyor. Bizim de çabamız bu ihmalleri ortadan kaldırmak için. Lütfen herkes gönüllü olarak sandıklarına sahip çıksın ve oy kullansın. Mühürsüz oy pusulası maddesi kimseyi yanıltmasın.”
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sandikguvenligiyorumu20ay2ayaindiamabubiziengellemeyecek2359416/
Anıtkabir'de Atatürk'ün o sözüne polis engeli: İzin verilmedi!54 izlenme
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın aldığı karar büyük yankı uyandırmıştı, mahkeme yürütmeyi durdurdu64 izlenme
Gazeteci Cihan Güner'e 2 yaşındaki çocuğa tecavüz eden sapığı 'suçlu' göstermekten dava69 izlenme
Balıkesir Sındırgı 4,5 ile sallandı!25 izlenme
Yabancılara 9 ayda 24 bin 155 konut satıldı!139 izlenme
Süleyman Soylu 122 bin demişti, YSK verilerine göre Suriyeli seçmen sayısı 4 katı çıktı!38 izlenme
İşte TRT'nin yeni kadrosunun CV'leri: SETA, Pelikan, Kartal Anadolu İmam Hatip56 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam geldi! İşte en ucuz ve en pahalı sigara fiyatları33 izlenme
Son anketten çarpıcı sonuçlar: Erdoğan ve Bahçeli'yi kaygılandıracak fark
Taksim bombacısının kullandığı 4 cep telefonunun sırrı
Yapay zekâ ile Atatürk'e en sevdiği şarkıyı söylettiler! Dinleyen herkes duygulandı
Yol TV muhabirinin F.Koca'ya o soruyu sormasına izin vermediler! 'Cumhurbaşkanlığı’nda Irak Başbakanı için canlı müzikli ziyafet verildi. Bu tabloyla ilgili yorumunuz ne?'