Seçim günü çok sayıda ihlal haberinin geldiği Şanlıurfa’da gerginlik durulmuyor. Kentten son gelen haberlere göre, merkez Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde elektrik kesintileri başladı; Suruç’ta ise avukatların ilçe seçim merkezlerine alınmadığı belirtildi.
Şanlıurfa'dan ve kentin çok sayıda ilçesinden gün içerisinden ihlal haberi gelmişti. Çok sayıda müşahit görevli oldukları yerlerde darp edildikleri ve bölgeden zor uzaklaştırıldıklarını bildirirken; CHP ve HDP YSK’ya başvuruda bulunmuştu. YSK ise iddialarla ilgili olarak adli işlem yapılması konusunda gerekli girişimlerde bulunulduğunu belirtti.
BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, gerekli soruşturma işlemlerinin başlatıldığını ve usulsüz oy kullanan, yaralama olayına karışanların yakalanması için gerekli talimatların en hızlı şekilde verildiğini söyledi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine usulsüz oy kullanmaya çalıştığı tespit edilen 4 kişi, oy pusulalarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gerek il ve ilçe seçim kurulları, gerekse Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımız tüm iddiaları titizlikle değerlendirmişlerdir. Bundan sonraki iddiaları da yine titizlikle değerlendirmeye devam edeceklerdir. Seçim ile ilgili suç içeren tüm davranışlar etkin bir şekilde soruşturulmuştur, soruşturulmaya devam edilecektir."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/sanliurfadaelektrikkesintileribasladiavukatlarsecimh98896.html
Fatih Altaylı Mehmet Şimşek'e iş teklif etti: "Bankada güvenlik olur mu?"28 izlenme
Sinan Ateş suikastına ilişkin flaş detaylar: Şüphelilerin MHP ile bağlantısı ne?774 izlenme
Büyük depremin merkez üssündeydi: İmamoğlu'ndan 'ihanet projesi' çıkışı43 izlenme
Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler için karar verildi304 izlenme
Böcek'in hafızasında bir bölüm daha aydınlandı (!) Ek 'pişmanlık' ifadesinde 950 bin euroyu hatırlayabildi25 izlenme
Şoför esnafının zam isyanı: "Para kazanamıyoruz, emekli parası yiyoruz"52 izlenme
AKP'li başkanla tartıştı, görevden alındı... Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü evinde ölü bulundu: 'İntihar etti' iddiası34 izlenme
Kan donduran iddia: Elbistan'da enkazın altındaki yaralıyı valinin tanıdığına gitmek için bıraktılar!55 izlenme
Türkiye'nin en değerli arazisi! Merkez Bankası’nın Levent’teki milyarlık arsasında cami inşaatı başladı!
Vekilimin sağlığına saat başı bir asgari
İşçiler makineleri söküp gitmişlerdi: 30 yıllık firma resmen iflas etti
AKP'den torpil itirafı: "Eğer bu gidişat düzelmezse, 2028'de çok daha ağır bir yenilgi olabilir"