Türkiye’de milyonlarca genç işsizlikle mücadele ederken “AKP’nin şanslı bürokratları” olarak nitelendirilen isimler, koltuklarına yenilerini ekliyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak çalışan Muhammed Ali Oflaz beş, Suat Sarıgül’ün koltuk sayısı üç farklı kurumda çalışıyor. Bürokratlar, çalıştıkları şirketlerin devletteki hissesi yüzde 50’nin altında olduğu için, birden fazla yerden maaş alabiliyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanı Muhammed Ali Oflaz, KARDEMİR’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı. Bir diğer Bakan Danışmanı Suat Sarıgül de KARDEMİR’in Yönetim Kurulu Üyeliği’ne bağımsız üye olarak getirildi.
Görevlendirmeler, “AKP’nin şanslı bürokratları” tanımını bir kez daha akıllara getirdi. Oflaz’ın koltuk sayısı beşe, Suat Sarıgül’ün koltuk sayısı ise üçe ulaştı. Oflaz’ın aylık maaş toplamının 500 bin TL’yi bulduğu savunuldu.
CHP Milletvekili Cevdet Akay, “AKP’nin şanslı bürokratları” ile ilgili BirGün’e değerlendirmelerde bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda danışmanlık yapan isimlerin aynı zamanda kamu şirketlerinde birden fazla koltuk işgal etmesine sert tepki gösteren Akay, özetle şunları kaydetti: “Bir yanda halkımız ağır vergiler altında eziliyor, faturasını ödeyemiyor, işsizlikle boğuşuyor, diğer yanda aynı isimler dört beş koltuğu birden işgal ederek kamu kaynaklarını çoklu maaşlarla adeta yağmalıyor. Bu düzen ne adaletle ne vicdanla ne de liyakatle bağdaşır. Bu tablo, liyakat, değil, sadakati ödüllendiren çarpık düzenin sonucudur. Kamu kaynakları, birkaç ismin birden fazla koltuğa oturtularak kişisel çıkarlarına tahsis edilemez.”
Akay, liyakatsiz atamaların yol açtığı denetimsizlik ve güvensizliğe de dikkati çekti. KARDEMİR’de yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren 17 yaşındaki stajyeri hatırlatan Akay, “Bu gençlerimizin kanı, denetimsizlik ve siyasi sadakat uğruna dağıtılan makam koltuklarının gölgesinde yerde kalıyor” dedi.
***
Oflaz ve Sarıgül’ün görev aldığı kuruluşlar ve görevleri, şöyle sıralandı:
Muhammed Ali Oflaz:
• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Danışmanı
• KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı
• KARÇEL A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
• TEİAŞ İştiraki EltemTek Genel Müdürü
• Türkiye Elektromekanik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
• KARDEMİR Teknoloji, Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Üyesi
Suat Sarıgül:
• Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Danışmanı
• KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi
• Türkiye Nükleer Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi
BirGün
İzmir'deki faciada annenin ilk ifadesi ortaya çıktı14 izlenme
ÖTV hasılatı alkol ve sigarada ikiye, yakıtta dörde katlandı26 izlenme
Saray koridorlarında can sıkacak anket!4 izlenme
Elektrikte okuma bedeli kazığı: 40 liraya ne okuyorsun birader?2611 izlenme
Büyük beğeni almıştı: Atatürk filminden rekor!29 izlenme
İsveç, Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı dolandırıcıyı iade edecek!41 izlenme
Sedef Kabaş tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi37 izlenme
İki büyük parti, koalisyon protokolünde anlaştı: Almanya Türk, Afgan ve Suriyelilere tüm kapıları kapattı15 izlenme
Belediye Başkanı iken cinsel istismar görüntüleri ortaya çıkmıştı, AKP milletvekili adayı yaptı
Özgür Özel'den Beyazıt'ta 'diploma' çıkışı: "Diplomasız Erdoğan!"
TL'den kaçış yaşanıyor! Dolar ve euroda yeni rekorlar!
'Din adamıyım yalan söyleyemem' demişti: Gezi müezzini organ bekliyor