CHP'li belediyelere yönelik 19 Mart'ta başlayan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla devam eden süreçte belediye binasının bulunduğu Saraçhane miting alanı oldu. 1 Temmuz'da da CHP operasyonların 100. günü olduğu için mitin düzenledi. Ancak mitingin ardından polisle eylemciler karşı karşıya geldi ve yine gözaltılar yaşandı.
Gözaltına alınan 42 kişiden 8'i dün serbest bırakıldı. 1 Temmuz'dan bu yana İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde gözaltında olan 34 kişi ise bugün Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
Tutuklamaya sevk edilen ve en büyüğü 2001 doğumlu olan 7 kişi “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununa muhalefet” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla, 6’sı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 15 kişiden 2’si ise imza ve yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Adli kontrol istemiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 19 kişi de yurt dışına çıkış yasağı ve imza şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.
Nefes
Sosyal harcama liginde Meksika ile en dipteyiz!64 izlenme
Özgür Özel'den '9 Mart' çıkışı: Erdoğan ve Bahçeli'ye 'sözünüzde durun' çağrısı!24 izlenme
AKP’nin kurucularından Albayrak: "Partide görev alanların yüzde 90’ı itirafçı olacak!"55 izlenme
Erdoğan’a anket şoku! Tüm sistemi çöktü… Seçmen partiyi terk ediyor182 izlenme
SKANDAL! Öğrenciler TYT'nin bitiş süresinden tam 30 dakika önce gözetmen tarafından zorla sınıftan çıkarıldı!136 izlenme
Görüntülerde olay sonrası aramadan geçip serbest kalan kişinin Reina katliamcısı olduğu iddia ediliyor135 izlenme
Ekrem İmamoğlu Cemevi’nde: Alevilere borcumuzu ödeyeceğiz143 izlenme
Dekandan Sevgililer Günü hediyesi: Eşini 14 Şubat'ta bölüm başkanı yaptı!56 izlenme
AKP'li vekiller 'Fındık üreticilerinin sorunları araştırılsın' önergesini, kahkahalar ve alkışlarla reddetti !
AKP'li Belediye Başkanı'nın makam odasında Atatürk posterinin olmadığı ortaya çıktı!
Peygamber olduğunu iddia etti, ölüyü diriltemeyince gözaltına alındı!
CHP'li Sertel: 'Yapılan destek ''kıyağa'' dönüştü'