ÖDENEK YETMİYOR
2 milyar 818 milyon lira başlangıç ödeneği ile 2019’a başlayan Cumhurbaşkanlığı’nın ödenek toplamı yıl içinde yapılan ödenek aktarmaları ile 4 milyar 37 milyon lira oldu. Kasım ayı sonunda da bu tutarın 3 milyar 254 milyon lirası harcandı.
GÜVENLİK HARCAMALARI
Yıl boyunca sürdürdüğü operasyonlar nedeniyle harcamaları artan Milli Savunma Bakanlığı’na da ödeneği yetmedi. Bakanlığın, 46,6 milyarlık ödeneği yaklaşık 10 milyarlık aktarma ile 56,2 milyar TL’ye çıktı, 11 ayda 42,4 milyar TL’lik de harcama yapıldı.
İçişleri Bakanlığı da ödeneği yıl içinde yetmeyen kurumlardan oldu. 8,5 milyar TL’lik ödeneği 11,8 milyar TL’ye çıkartıldı, bundan 11,1 milyar liralık harcama yapıldı.
ÇEVRE İLE ULAŞTIRMADAN REKOR
Oransal artış dikkate alındığında ödeneği yıl içinde en çok artan kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu. Yıla 2,5 milyarlık ödenekle başlayan bakanlığa yaklaşık 5 milyarlık ek ödenek aktarıldı. 11 aylık harcama tutarı ise 6,5 milyara ulaştı. Kamu Özel İşbirliği projeleri nedeniyle bütçesinin ‘hane halkına transferler’ kaleminden müteahhitlere büyük ödemeler yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yıllık ödeneği yaklaşık 20 milyar TL arttırıldı. 27,7 milyarlık ödeneği, 47i5 milyara çıkartılan Bakanlık, bu tutarın 37,8 milyarını harcadı.
Fırsatçılar yine durmadı: İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIK! Cenazeler için 100 bin lira istediler35 izlenme
İhale şampiyonu Nihat Özdemir bile isyan etti! "Yabancı sermaye Türkiye’ye sadece tatile gelir"50 izlenme
Elazığ depremi Kanal İstanbul’un sonudur!1443 izlenme
‘Aleviyle evlenilmez’ diyen Hayrettin Karaman, Vakıf Katılım Bankası’nda danışman çıktı!60 izlenme
Manavgat Belediyesi’nde göreve gelecek CHP'li yedek üyelerin isimleri bildirildi30 izlenme
Ekmeğin gramajı zamlara yetişemedi49 izlenme
Butlan yönetimi hukuku yok sayıp yeni başkan belirledi: YDK için çok konuşulacak seçim26 izlenme
Bolu Belediyesi'ne operasyon: Tanju Özcan gözaltına alındı47 izlenme