Mahkemenin 'Mutlak Butlan” kararıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığı'na atanmasının ardından partide gerilim sürüyor. Bu süreçte, veri analisti Murat Kızılboğa sosyal medya hesabından dikkat çeken araştırma sonuçlarını paylaştı. Kızılboğa, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gelmesi beklenen üç kritik anketten ikisinin tamamlandığını duyurdu.
Kızılboğa’nın aktardığı ilk araştırmada, “bölünmüş CHP” senaryosunda AKP ile Özgür Özel’in kuracağı öngörülen yeni partinin oy oranlarının başa baş olduğu görüldü. İkinci araştırmada ise AKP’nin, kurulması muhtemel yeni partinin yaklaşık 2 puan önünde yer aldığı belirtildi.
En dikkat çekici sonucun ise Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’ye ilişkin olduğu ifade edildi. Kızılboğa, bu senaryoda CHP’nin seçim barajının oldukça altında kaldığını belirterek, bunun araştırmalarda “şok etkisi” yarattığını aktardı.
Öte yandan, üçüncü araştırma raporunun da iki gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmasının beklendiği kaydedildi.

Sözcü
Enflasyon rakamları açıklandı! Kimse bu kadarını tahmin edemedi!214 izlenme
Aile hekimi isyan etti! "Yoğunluk var, aşı yok"77 izlenme
Mevsimlik işçi olabilmek için bile 'AKP torpili' istediler!74 izlenme
Aydın Efeler poligonda çıkan yangın ormana sıçradı!39 izlenme
AKP'de Sedat Peker çatlağı! "Bitriyor bizi"98 izlenme
İYİ Parti'den istifa eden Aytun Çıray'dan Meral Akşener hakkında çok sert ifadeler: 'Siyasi canlı bomba gibi...'55 izlenme
Squid Game'in gerçek hayata uyarlamasında stüdyo savaş alanına döndü48 izlenme
Cemal Enginyurt Lüksemburg'taki yat limanından Akın Gürlek'e seslendi: "Cevap sırası sende!"31 izlenme
Kanal İstanbul Projesi güzergâhındaki arazilerin yüzde 71’i bakın kime ait? İşte Kanal İstanbul'un rant haritası!
AKP'ye yakın anket şirketinin sonuçlarına göre, Erdoğan ilk kez kaybetti!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.419'a, vaka sayısı da 215.940'a yükseldi!
MHP'de Sinan Ateş istifaları 155 bin 800'ü geçti