Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan’ın, “Öğretmenlerimizin mali ve özlük hakları konusunda da gözle görülür ilerlemeler kaydettik” açıklamasının damga vurduğu iftar organizasyonunun ardından çarpıcı bir detay ortaya çıktı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Saray’da gerçekleştirilen iftara katılan öğretmenler için devletim tüm imkanlarının neredeyse seferber edildiği öğrenildi.
MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, 4 Nisan’da, “İftar Programı” konulu bir yazı hazırladı. Çelik, iftara katılacak öğretmenlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, “Olur”unu arz etti. Yazı, Saray’da düzenlenen iftar programına yönelik MEB’de başlatılan seferberliği gözler önüne serdi.
Yazıda, toplantıya Ankara dışından katılacak personelin 7 Nisan’da yol hariç bir gün süreyle görevli izinli sayılması talep edildi.
İftar organizasyonuna katılacak öğretmenlerin masraflarının MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılanmasını da talep eden yazıda şu ifadeler kullanıldı:
“Toplantıya Ankara dışından katılacak personelin ulaşımlarını kara, hava veya demiryolu ile gerçekleştirmeleri, yolluk, yevmiye ve diğer zaruri giderlerinin ilgili valiliklerce, konaklama, şehir içi programlara transfer ve benzeri ihtiyaçlarının Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce planlanarak karşılanması hususlarınızı olurlarınıza arz ederim."
Ersoy soruşturmasında adı geçen Furkan Torlak istifa etti34 izlenme
Uyuşturucu ve fuhuş ile sınırlı kalmamış: Özel müşteriye evde kumar hizmeti!20 izlenme
AKP’nin deprem bölgesindeki aday tanıtım toplantısında emekli din öğetmeninden skandal sözler! 'Deprem Allah'ın kırbacıdır. Buna felaket demiyorum, rahmet diyorum'50 izlenme
MEB'den laiklik karşıtı karar! Okullarda hatim okutulacak!215 izlenme
Türk çiftçisine kaşıkla yabancılara kepçeyle: İthalata ödenen milyarlarca dolar ortaya çıktı24 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: ATSO Başkanı'ndan bomba 'Burhan Kuzu' iddiası63 izlenme
'Seçil Erzan' soruşturmasında Fatih Terim hakkında flaş gelişme53 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun çelengi Kadir İnanır'ın veda törenine alınmadı23 izlenme
Fransız Historia dergisi Atatürk'ü kapak yaptı: "Yüzyıl önce Atatürk modern Türkiye'yi icat etti"
Karantinadan kaçıp Rize’ye gitti, savunması pes dedirtti!
AKP'de çalışanların aldığı maaş ortaya çıktı: Zam ve ikramiye kaldırılınca ağladılar
Ranta doymuyorlar! Eyvah! Belgrad Ormanı imara açılıyor