TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bugün 2024 yılı Gelir Bütçesi, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi’nin maddelerini görüşüldü. Görüşmeler, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın sunumuyla başladı.
Yılmaz, Saray’a 2024 yılı için 12 milyar 283 milyon 843 bin bütçe ayrıldığını açıkladı.
“Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı harcaması 5 milyar 363 milyon 434 bin lira olarak gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı’nın 2024 yılı bütçesi 12 milyar 283 milyon 843 bin lira olarak öngörülmüştür. Bu ödeneğin; yüzde 39’u Barışı Destekleme Faaliyetleri ve Acil Destek Giderleri kapsamında diğer kurum ve kuruluşlara aktarılmak üzere, yüzde 9’u hazine yardımı olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan Ofislere aktarılmak üzere, yüzde 52’si ise Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ayrılmıştır.
Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı’na ayrılan kaynak kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinin giderleri de yer almaktadır. Kütüphanemizde, Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın sayısallaştırılmış 70 milyon belgesine ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’nın 500 bin kitabının künye bilgisine ve 100 binin üzerinde nadir/yazma eserin dijital görüntüsüne ulaşılabilmektedir.”
Açıklanan miktara göre, 2024 yılında Saray’da yapılacak harcama, günlük 33,6 milyon lira, saatlik 1,4 milyon lira, dakikada ise 23 bin lira olacak.
Tele1
Kılıçdaroğlu: "Bu hatadan dönülmezse diğer adımları da atacağım!"47 izlenme
Fotoğraflarıyla gündeme oturan mini etekli öğretmenden yeni karar!25 izlenme
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan ‘Türk ifadesinin kaldırılması lazım’ diyen Erdoğan’a yanıt!1930 izlenme
Uzun zamandır sessizliğe gömülen Sedat Peker'in büyük dönüşümünü Yılmaz Özdil yazdı!146 izlenme
Diyanet’ten barbie bebek açıklaması: Barbie bebekler sismik bomba gibi tüketime yöneltiyor!248 izlenme
Kayseri'de kaymakam ve belediye başkanı şeyhin karşısında el pençe divan durdu53 izlenme
Dün Fethullah'ı yalayan Erkan Tan'dan akıllara zarar yorum 'Sapkın Kemalist laikliği pompalıyorlar !1223 izlenme
İran saldırısının ardından Kudüs'ten ilk görüntüler50 izlenme
Korkutan gıda krizi uyarısı! "Erdoğan çiftçinin halini hiç umursamıyor"
12 gün arayla öldürülmüştü, bomba iddia geldi: Halil Falyalı ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu ortak çıktı!
Mansur Yavaş'a iftira atan isme 'çocuk pornosu bulundurmaktan' ceza kesildi!
Kahvaltıda buluştular… Hiçbiri Erdoğan’ı hatırlayamadı