29 Ekim'de açılışı yapılması planlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı'na uçak yakıtı taşıma ihalesi 25 yıllığına CengizMapaLimakKolinKalyon Ortak Girişim Grubu'na verildi.
Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Üçüncü havalimanı 'na akarkayıt temini için kurulacak olan 'yakıty çiftliği' adı verilen yakıt depolama alanına aktyakıt taşıma ihalesi tamamlandı. Yapılan ihalede gerekli akaryakıtın deniz yoluyla taşınması içi 25 yıl süre ile CengizMapa Limak Kolin Kalyon Ortak Girişim Grubu'na verilmesi ve bu iş için CMLKK Liman İşletmesi A.Ş. adında yeni bir şirlket kurulması karara bağlandı.
![[Haber görseli]](http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2018/6/1/987591_resource/Screenshot_2.jpg)
Rekabet Kurumu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Üçüncü Havalimanı’nda uçaklar için gerekli akaryakıtın deniz yoluyla getirilmesi amacıyla İGA İkmal Terminal Projesi kapsamında inşa edilmekte olan limanın inşaatının tamamlanmasından ve ardından 25 yıl süre ile işletilmesinden sorumlu olmak üzere CengizMapa Limak Kolin Kalyon Ortak Girişim Grubu tarafından yeni bir ortak girişim şirketi (CMLKK Liman İşletmesi A.Ş.) kurulması işlemine, işletme süresi olarak belirlenen 25 yıl süreyle bireysel muafiyet tanındı."
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ekonomi/987591/Saray_muteahhitlerine_25_yillik_yeni_kiyak.html
Veri sızıntısı ile suçlanan şirket 34 gün önce Teknofest'te ödül almış! Hem de veri güvenliği başarısından25 izlenme
HKP'den Binali Yıldırım hakkında suç duyurusu!984 izlenme
‘Atatürk’ adı İBB Meclisi’nde tartışma yarattı!101 izlenme
Yandaş medyanın musluğu kesildi, iflas bayrağı çekildi!646 izlenme
Daralan vatandaş borç bağımlısı oldu31 izlenme
'Yenidoğan Çetesi' davasında dengeleri değiştirecek rapor: '6 bebeğin ölümünde ihmal yok'30 izlenme
TÜİK tabloyu gözler önüne serdi: Ekonomik krizin faturası çocuklara çıktı38 izlenme
İmam hatip müdüründen skandal sözler! "Şort giyene de başını örtmeyene de karışırız"37 izlenme
Dostluğun fotoğrafını çekti, düşmanlığın kurbanı oldu!
Süleymancıların kasasını açan polisler donup kaldı! Alihan Kuriş'in firari kardeşi Hilmi Tuna Kuriş'in evi Merkez Bankası gibi çıktı!
Aykut Erdoğdu devletin saklanan durumunu açıkladı: İkinci tur öncesi herkesin bilmesi gerekenleri anlattı
Çevre arazilerini Katarlıların aldığı Kanal İstanbul'da imar oyunları! Tarım arazilerine beton dökecekler!