Ankara Gölbaşı, İstanbul Silivri ve Bakırköy ilçelerinde tespit edilen şarbon hastalığı, Bitlis Güroymak’ta da 81 hayvanın ölümüne neden oldu. İlçede şarbon karantinası var.
Kurban Bayramı sonrası ortaya çıkan şarbon vakaları, Bitlis’te de görüldü. Güroymak ilçesine bağlı Günkırı beldesinde meydana gelen şarbon vakasında, bir hafta içerisinde 81 büyükbaş hayvan öldü. İlçe karantina altına alındı.
Bitlis Güroymak ilçesine bağlı Günkırı beldesindeki yetkililerden alınan bilgiye göre, Güroymak ilçesinin Günkırı beldesinde görülen şarbon vakasında, bir hafta içinde 81 büyükbaş hayvan öldü.
Beldede bulunan bütün büyükbaş hayvanlara aşı yapılırken, şarbonun beldeye yakın yerlere sıçramaması için ilçe ve köylerinde bulunan tüm büyükbaş hayvanlara da aşı yapılacağı belirtildi.
Ayrıca karantina altına alınan ilçede, hayvan giriş ve çıkışları jandarma kontrolünde yapılıyor. Meralarda hayvan otlatma yasaklanırken, ilçede et ve süt ürünlerinin satışı yasaklandı.
https://www.siyasetcafe.com/sarbonalarmibirildedahakarantinakarari39880h.htm
Bakanlığa göre çalı çırpı: Otoyolu botanik parkının içinden geçirdiler!96 izlenme
199 kişi yargılanıyor: Sahte diploma çetesinin 6 Şubat vicdansızlığı ortaya çıktı10 izlenme
Erdoğan'ın şehir hastaneleri hayali tek tek kayboluyor: Trabzon'da inşaat durdu, yeni ihale kapıda!75 izlenme
İBB'den binlerce öğrenciye 15 bin TL eğitim desteği! Başvurular başladı15 izlenme
Bakan Soylu: Terörist Dilşah Ercanla ilgili açıklama yaptı.Bu saldırıyla bağlantısı var23 izlenme
Uçağa para yok temsile 91 milyon!76 izlenme
Her gün yumurta yemek kalp hastalığı riski taşıyor26 izlenme
İstanbul Belediyesi "İmamoğlu" dedi!398 izlenme