RIza Sarraf'a yönelik soruşturmayı başlatan ve Sarraf'ı tutuklatan eski ABD New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in Türkiye’ye Rusya tarafından tavsiye edildiği iddiasını sordu.
Bharara twitter mesajında “Putin yönetimi, işe aldıkları Michael Flynn’ı Erdoğan yönetimi ile tanıştırıp ona kefil oldular mı?” yazdı. Bharara "Rusya'nın oyun planında junior partneri olarak Erdoğan'ın ABD'deki rolü ne" sorusunu sorarken, davanın yeni Robert Muller’in soruşturmasında bu soruların cevap bulacağını söyledi.
ABD'de eski FBI başkanlarından Robert Mueller, Rusya'nın başkanlık seçimlerine müdahalesi iddialarıyla ilgili soruşturmanın başına dışarıdan özel savcı olarak getirilmişti. Flynn ise bu müdahaleyle ilgili olarak suçlanıyordu. Flynn'ın aynı zamanda Türkiye'nin FETÖ'ye karşı çalışmalarında ABD'de Türkiye ile birlikte çalıştığı ortaya çıkmıştı. Bharara ise Türkiye Hükümeti tarafından FETÖ başlantılı olmakla suçlanıyor.
http://www.abcgazetesi.com/sarrafitutuklataneskisavcisorduerdoganinrolune70053h.htm
İstismar mağduru Fatmanur Çelik ve kızının ölüme yürüdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı42 izlenme
Prof. Demirtaş, 'paralı troller, kaçacak delik arayacak' dedi, Hilal Kaplan üzerine alındı!229 izlenme
Seçil Erzan davasında Fatih Terim hakkında zorla getirme kararı39 izlenme
Bakan Koca güncel corona verilerini paylaştı: Toplam can kaybı 3.739'a, vaka sayısı 137.115'e yükseldi!105 izlenme
Suriyeliler’e böyle oy kullandırılmış!377 izlenme
Anketlerde Erdoğan'a şok! Reuters: "Anketler, Erdoğan'ın muhalefet karşısında yüzde 10'dan daha fazla geride kaldığını gösteriyor"52 izlenme
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden isim değişikliğinde "Suriyeli ve Afgan" yanıtı52 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Mariupol şehrinde bulunan çocuk hastanesini bombaladı!97 izlenme